PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μέρκελ: «Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να παιχτεί στα ζάρια»


Καμία συζήτηση με την Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής, ξεκαθάρισε η Άγκελα Μέρκελ μιλώντας πριν από λίγο στη γερμανική βουλή.

Καμία συζήτηση με την Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής, ξεκαθάρισε η Άγκελα Μέρκελ μιλώντας πριν από λίγο στη γερμανική βουλή.

Χθες λάβαμε ένα αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για νέο βοηθητικό πρόγραμμα. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το δημοψήφισμα. Πριν από το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα βοήθειας και δεν μπορεί επίσης να γίνει συζήτηση χωρίς έγκριση από τη γερμανική βουλή, τόνισε η καγκελάριος.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρή απ’ ό,τι ήταν πριν από πέντε χρόνια, όταν ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα. Σήμερα, τα κράτη – μέλη δεν φοβούνται οικονομική καταστροφή λόγω της Ελλάδας, έχουμε λάβει τις προφυλάξεις μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η Άγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι «το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να παιχτεί στα ζάρια».

Όσον αφορά στην προκήρυξη του δημοψηφίσματος, υποστήριξε ότι είναι σαφώς μια πράξη δημοκρατική, αλλά τόνισε πως είναι επίσης πράξη δημοκρατίας των υπολοίπων 18 να έχουν τη δική τους τοποθέτηση απέναντι στη στάση των Ελλήνων.

Είπε επίσης «ναι» σε έναν συμβιβασμό, μόνο εάν τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των μειονεκτημάτων. Ένας καλός Ευρωπαίος είναι αυτός που σέβεται τους κανόνες και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Χρειάζεται συμβιβασμός με τον οποίο τα πλεονεκτήματα να είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment