PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μέρκελ: Η παγκοσμιοποίηση δεν γυρίζει πίσω


Η παγκοσμιοποίηση δεν μπορεί να κινηθεί προς τα πίσω και η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ (TTIP) πρέπει να προχωρήσει, τόνισε από το Βερολίνο η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η ολοκλήρωσή της δεν θα πραγματοποιηθεί άμεσα, υπονοώντας την αντίθεση του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε ανάλογες συμφωνίες.

Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ, στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα συνεργασίας των υπηρεσιών Πληροφοριών των δύο χωρών, πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξήρε τον ρόλο του Μπαράκ Ομπάμα στη σύναψη της Συμφωνία των Παρισίων για το Κλίμα, ενώ συμπλήρωσε ότι η Γερμανία έχει λάβει το μήνυμα για την ανάγκη αύξησης των δαπανών για την Άμυνα στο πλαίσιο του NATO και έχει προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνη

«Η είσοδος της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ένα θέμα που απαιτεί λύση, με τη συμβολή των ΗΠΑ», πρόσθεσε η κ, Μέρκελ, η οποία τόνισε ότι Γερμανία και ΗΠΑ επιθυμούν έναν «ανοικτό κόσμο», σημειώνοντας ότι θα προσπαθήσει να έχει το ίδιο καλή συνεργασία και με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment