PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Μένος της διοίκησης Παχατουρίδη ενάντια στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ»


Ανακοίνωση ενάντια στην καταστροφή προπαγανδιστικού υλικού για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ από τη διοίκηση του Δήμου Περιστερίου εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση εργαζόμενων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πως αλλιώς να εξηγήσουμε το μένος της Δημοτικής Αρχής Παχατουρίδη (ΝΔ), που μάλιστα αυτοπροβάλλεται ως υπερασπιστής του περιβάλλοντος, όπου για μια ακόμη χρονιά καταστρέφει με μένος το προπαγανδιστικό υλικό για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ που πραγματοποιείται 23-25 Σεπτέμβρη στο πάρκο Τρίτση.

Καταγγέλλουμε στο λαό του Περιστερίου αυτό το απαράδεκτο γεγονός και τον καλούμε να βγάλει συμπεράσματα για την κατά τ’ άλλα «ανεξάρτητη» δημοτική αρχή. Φυσικά αυτό πραγματικά που ενοχλεί τη διοίκηση Παχατουρίδη είναι το σύνθημα του Φεστιβάλ : « Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς, Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό». Τα υπόλοιπα που λέει, είναι σκέτη υποκρισία. Το περιβάλλον δε λερώνεται από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ αλλά από την αντιλαϊκή πολιτική στην οποία έχει βάλει το χέρι της και η δημοτική αρχή.

«Προστατεύει το περιβάλλον» η διοίκηση Παχατουρίδη από την ΚΝΕ, που αν σήμερα υπάρχει ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου στο Δήμο Περιστερίου είναι το Άλσος. Και η σχέση του άλσους με την ΚΝΕ είναι νύχι – κρέας.

Είναι εκεί : που την δεκαετία του  ́80 χιλιάδες μέλη της ΚΝΕ έκαναν τη νύχτα – μέρα για να καθαριστούν οι τεράστιοι όγκοι του κάρβουνου, των παραπηγμάτων, των παρατημένων ψόφιων ζώων και να παραδοθεί το Άλσος ως κόσμημα στο λαό του Περιστερίου. Αυτά τα ξέρει κάθε Περιστεριώτης, φαίνεται πως μόνο η δημοτική αρχή «τα ξεχνάει».

Είναι εκεί : που με μπροστάρη το ΚΚΕ, ο λαός του Περιστερίου με σκληρούς αγώνες απαίτησε και κατάφερε απέναντι στις τότε κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , απέναντι στους κάθε λογής καταπατητές, να μην παραχωρηθεί το άλσος στους ιδιώτες.

Άλλωστε η δήθεν «αγωνία» τους για την προστασία του περιβάλλοντος, οδήγησε και στη νομιμοποίηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων δίπλα στο άλσος και μάλιστα σε χώρο κοινόχρηστου πράσινου.

Θυμίζουμε επίσης πως και τώρα «όποιος έχει μάτια βλέπει» από την άψογη συμπεριφορά των μελών της ΚΝΕ στο γειτονικό μας Πάρκο Τρίτση, όπου το παραδίδουν κάθε χρόνο πιο καθαρό από ότι το παρέλαβαν.

Η διοίκηση Παχατουρίδη (ΝΔ) θέλει να ξεχάσουμε ότι αυτοί είναι που αποδεσμεύουν δικαστικές διεκδικήσεις ελεύθερων χώρων δεκαετιών, για να πάρουν μετά δάνεια και να τα αγοράσουν από τους καινούργιους ιδιοκτήτες.

Να ξεχάσουμε επίσης ότι είναι αυτοί που ρημάζουν το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς μέσα στη δεκαετία έχουν μείνει μόνο τα 3/5 του προσωπικού που παρέλαβαν. Ιδιαίτερα στο πράσινο αντί για προσλήψεις προσωπικού και εξασφάλιση νέων χώρων πρασίνου, επιδίδεται σε συνεχείς ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων και εμπορευματοποίηση του πρασίνου. Τόσο ενδιαφέρον για το περιβάλλον…..

Το ΚΚΕ καλεί κάθε εργαζόμενο του δήμου να καταδικάσει αυτήν την συστηματική και απαράδεκτη πρακτική της δημοτικής αρχής. Να δώσει την απάντηση που αρμόζει, με τη μαζική συμμετοχή στο τριήμερο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

 

Κομματική Οργάνωση εργαζόμενων Δήμου Περιστερίου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment