PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μείωση 40% για συνταξιούχους ΝΑΤ και ΟΤΕ


Σε μείωση κατά 40% των συντάξεων σε ΝΑΤ και ΟΤΕ -για όσους είναι κάτω των 60 ετών- και σε έλεγχο των 2.000 φορολογούμενων με τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία θα προχωρήσει η κυβέρνηση για να μειώσει τις δαπάνες και να εντοπίσει «κρυμμένα» εισοδήματα.

Σε μείωση κατά 40% των συντάξεων σε ΝΑΤ και ΟΤΕ -για όσους είναι κάτω των 60 ετών- και σε έλεγχο των 2.000 φορολογούμενων με την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία θα προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες και να εντοπίσει «κρυμμένα» εισοδήματα.

Αυτό προκύπτει από τη λίστα με τις προτεραιότητες που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στις Βρυξέλλες. Οι περισσότερες από αυτές αφορούν τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία θα περιέλθουν σε δύσκολη θέση με την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου για κούρεμα του χρέους κατά 50%. Ειδικότερα:

  • Μειώνονται οι συντάξεις του ΝΑΤ και του ΟΤΕ ως 40% για όσους είναι κάτω των 60 ετών.
  • Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές κύριας και επικουρικής σύνταξης για τους ασφαλισμένους στο ενοποιημένο Ταμείο των νομικών, των γιατρών και των μηχανικών (ΕΤΑΑ)

Στην λίστα συμπεριλαμβάνονται και δράσεις στον φορολογικό τομέα με πρώτη και καλύτερη την άμεση κλήση για έλεγχο των 2.000 ιδιοκτητών, σε επίπεδο φυσικών προσώπων, με την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία. Στα υπόλοιπα μέτρα, περιλαμβάνονται η άμεση λειτουργία των φορολογικών δικαστηρίων καθώς και η απόλυση των εφόρων που δεν πιάνουν τους στόχους είσπραξης των εσόδων.

Εκτός αυτών η λίστα περιλαμβάνει πλήρη απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων, αναδιάρθρωση της Αγροτικής καθώς και διαχωρισμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με στόχο την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας δανείων.

Μειωμένες συντάξεις από αύριο

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο ξεκινά το «ψαλίδισμα» των κύριων συντάξεων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και η μείωση των επικουρικών. Κατά 20% μειώνονται οι κύριες συντάξεις για τους δικαιούχους άνω των 55 ετών και 40% για τους κάτω των 55 ετών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment