PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μεγάλη πυρκαγιά στην Άνδρο


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ρέματα Άνδρου.

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και 2 αεροσκάφη. Παράλληλα κινητοποιήθηκε μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ που θα μεταβεί με ελικόπτερο.

Στο σημείο συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας με ελαφρά εγκαύματα, ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν τα χωριά Ρέματα και Ατένι, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Άνδρου.

Στην τελευταία του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος του νησιού, ζήτησε «για την άμεση και προληπτική εκκένωση κατοίκων του οικισμού Ατένι, καθώς και απομάκρυνση ζώων και σταθμευμένων οχημάτων, υπό το βάρος της πυρκαγιάς, που ενέσκηψε νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Προηγουμένως είχε ζητήσει από τους κατοίκους του χωριού των Ρεμάτων «να εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή».

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η απομάκρυνση των κατοίκων είναι προληπτική, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στους οικισμούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια.

Σε ετοιμότητα παραμένει και ο οικισμός Άρνη, καθώς η πυρκαγιά, έχει ανοίξει σε μεγάλη έκταση, λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν και τα επτά μποφόρ και το δύσβατο της περιοχής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment