PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Μεγάλη νίκη και 1-1 για το Περιστέρι εναντίον του Παναθηναϊκού (vid)


Με όπλο του την άμυνα και βοηθό τον κόσμο, το Περιστέρι επικράτησε στον δεύτερο ημιτελικό της Basket League του Παναθηναϊκού κάνοντας το 1-1 στη σειρά.

Το τελικό 73-58 αντικατοπτρίζει και την δυναμική που επέδειξαν οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη από την πρώτη περίοδο μέχρι το τέλος του αγώνα.

Καθοριστική για την εξέλιξη του ματς ήταν η παρουσία του Μπίλαν που πέτυχε νταμπλ-νταμπλ με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ οι Φρανσίσκο και Ντένμον με 12 και 14 πόντους αντίστοιχα πρόσφεραν και αυτοί σε σημαντικά σημεία της αναμέτρησης.

Το Περιστέρι σε αντίθεση με το ματς του ΟΑΚΑ κατάφερε να πάρει προβάδισμα από την αρχή του αγώνα και να μην το χάσει ουσιαστικά σε κανένα σημείο του παρά μόνο για λίγο στο πρώτο δεκάλεπτο όταν ο Παναθηναϊκός προσπέρασε με 11-10. Οι γηπεδούχοι και πάλι όμως πήραν προβάδισμα έκαναν ένα 8-0 σερί, για να ακολουθήσει ένα αντίστοιχο 7-0 από το τριφύλλι και το πρώτο δεκάλεπτο να λήξει με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 18-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, έχασαν πολλά σουτ, αλλά και πάλι το Περιστέρι ήταν αυτό που είχε περισσότερες λύσεις επιθετικά και επικράτησε με 15-12 με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 33-29.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ανέβασε την απόδοση της επιθετικά. Με τρία συνεχόμενα τρίποντα και με τον Ντένμον να παίρνει τα ηνία άρχισε να ανεβάζει τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους. Έφτασε μάλιστα στη μέγιστη τιμή της στο +15 ένα λεπτό πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει στο ματς στα πρώτα λεπτά στο τέταρτο δεκάλεπτο με τον Πονίτκα να έχει επτά συνεχόμενους πόντους και να μειώνει τη διαφορά στους οκτώ. Το Περιστέρι απάντησε με ένα δικό του σερί, ένα 7-0, και έστειλε τη διαφορά και πάλι στο +13. Μέχρι τη λήξη του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι έκλεισε με την ομάδα των Δυτικών Προαστίων να φτάνει σε μια μεγάλη νίκη, έκανε το 1-1 και οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το παιχνίδι της Τρίτης στο ΟΑΚΑ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-17, 15-12, 28-17, 12-12

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN (Σπανούλης): Μπίλαν 14 (10 ριμπάουντ), Φρανσίσκο 12 (6 ασίστ), Ντένμον 14 (4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Κασελάκης 6, Κόλμαν 5, Μωραΐτης 5 (3 ασίστ), Πουλιανίτης 9 (7 ριμπάουντ), Ραντάνοβ 6, Περσίδης, Χάμερ 2, Ζούγρης, Σταυρακόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Σερέλης): Μποχωρίδης, Πονίτκα 17 (12 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη), Γκριγκόνις 4 (1/6 σουτ), Μαντζούκας 6, Γκουντάιτις 5, Π. Καλαϊτζάκης 13 (5/7 δίποντα) Λι 6 (0/7 τρίποντα), Παπαγιάννης 2 (8 ριμπάουντ), Αγραβάνης 5, Γ. Καλαϊτζάκης, Γουίλιαμς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment