PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο με χημικά στα Οινόφυτα



Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 6 το πρωί της Τρίτης 4 Ιουλίου, σε εργοστάσιο με βερνίκια και χρώματα στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ της περιοχής.

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε εργοστάσιο που έχει χημικά

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό, η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε εργοστάσιο που έχει χημικά-πρώτες ύλες για χρώματα.

Τη χαρακτήρισε δύσκολη λόγω της φύσης των εν λόγω χημικών και παράλληλα τόνισε πως έχει περιοριστεί στον χώρο του εργοστασίου και ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος για κτήρια που υπάρχουν γύρω από αυτό. Είπε, επίσης, ότι η φωτιά καίει ολοσχερώς ένα μέρους του εργοστασίου.

 

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τη φωτιά

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 6 το πρωί σε εργοστάσιο με πρώτες ύλες για παρασκευή χρωμάτων και βερνικιών, στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η μία πτέρυγα του εργοστασίου, έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ το έργο της κατάσβεση βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Πάντως, όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική γι’ αυτό κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα, προκειμένου να μην εμφανίσουν αναπνευστικά προβλήματα. Είπε ακόμα ότι γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στο σημείο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Peristeri News

Πέντε συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης – Κατασχέθηκαν 2,5 κιλά ναρκωτικών

Peristeri News

Περιστέρι: Τους έκλεψαν τα εργαλεία και έγιναν καπνός (vid)

Peristeri News

Leave a Comment