PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μεγάλη εξάπλωση των κουνουπιών σε Περιστέρι και Δυτική Αθήνα


Εμφάνιση κουνουπιών μεγαλύτερη και από τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται στις περισσότερες γειτονιές του Περιστερίου και της Δυτικής Αθήνα σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών.

Σε πολλά σημεία τα κουνούπια ξεπερνούν τα επίπεδα της καλοκαιρινής περιόδου και κατά πάσα πιθανότητα αυτό οφείλεται στην υγρασία και τις καιρικές συνθήκες.

Οι κάτοικοι αισθάνονται μεγάλη ανησυχία για μολύνσεις και εμφάνιση ιογόνων ασθενειών όπως αυτή του ιού του Δυτικού Νείλου μιας και σε πολλές περιπτώσεις τα αντικουνουπικά που χρησιμοποιούν δεν έχουν επίδραση.

Σε παλαιότερο άρθρο μας έπειτα από καταγγελία πολιτών η απάντηση της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αθήνας ανέφερε ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν οι Δήμοι που δεν πραγματοποιούν τους απαραίτητους ψεκασμούς.

Μάλιστα αυτές τις μέρες στο πλαίσιο του τριετούς Ολοκληρωμένου Προγράμματος «Καταπολέμησης
Κουνουπιών 2021-2023» και με την επιστημονική υποστήριξη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, πραγματοποιήθηκαν από εδάφους ψεκασμοί προνυμφοκτονίας σε περιοχές εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Εφαρμόστηκαν επίγειοι ψεκασμοί την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στο ρέμα «Εσχατιάς» και στο Μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο ρέμα «Αγίου Αντωνίου» (πλησίον μονάδας φιλοξενίας προσφύγων), στο ρέμα «Αγίου Ανδρέα» και στο «Χαϊδαρόρεμα».

Αυτοί οι ψεκασμοί από την Περιφέρεια θεωρούνται αρκετά χρήσιμοι αλλά δεν καλύπτουν το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται και πρέπει να υπάρξει ένα δομημένο σχέδιο των Δήμων ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment