PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Μέχρι πότε πρέπει να καθαριστούν τα ιδιωτικά οικόπεδα στο Περιστέρι



Την καταληκτική ημερομηνία για τον καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων ανακοίνωσε ο Δήμος Περιστερίου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Θυμίζουμε ότι αν δεν πραγματοποιηθεί καθαρισμός των οικοπέδων υπάρχει η δυνατότητα από τον Δήμο να μπει πρόστιμο στους ιδιοκτήτες οικοπέδων.

Βάσει όλων των παραπάνω τα ιδιωτικά οικόπεδα θα πρέπει να έχουν καθαριστεί μέχρι την Παρασκευή 31 Μαίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Δήμος Περιστερίου υπενθυμίζει ότι οι ιδιοκτήτες νομείς και επικαρπωτές των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται στις εντός ρυμοτομικού σχεδίου πόλης, περιοχές, αλλά και στις εκτός σχεδίου, βάση της υπ΄αριθμ. 18851 οικ. Φ.700.20 Απόφασης Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, (ΦΕΚ 2549/19-4-2023, Τεύχος β΄), υποχρεούνται έως 31 Μαΐου 2024 και ενόψει της αντιπυρικής περιόδου (01-05-2024 έως 31-10-2024) να προβούν υποχρεωτικά σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών, προς αποφυγή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς λόγω ύπαρξης ξερών χόρτων και σκουπιδιών.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής μετά την παρέλευση του χρόνου και κατόπιν ελέγχου, βάση του Κανονισμού Καθαριότητας (ΑΔΑ: 6ΣΑΡΩΞ2-11Τ) άρθρο 33, παρ. 21, θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό και απομάκρυνση υλικών (ΑΔΣ 63/2024) επιβάλλοντας και (το προβλεπόμενο από τον Νόμο) πρόστιμο.

Ο Δήμος Περιστερίου προσδοκά στη θετική ανταπόκριση προκειμένου να διασφαλίσουμε την πόλη από την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (15η)

Peristeri News

Εκδήλωση-Ομιλία: «Το Περιστέρι που θέλουν να ξεχάσουμε»

Peristeri News

10 ακόμα πρόσωπα τίμησε ο Δήμος Περιστέριου στη δεύτερη εκδήλωση για τα 90 χρόνια

Peristeri News

Leave a Comment