PeristeriNews.gr
Οικονομία

Με υπουργική απόφαση η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα



Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα γίνει το κόψιμο των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μετά τις έντονες πιέσεις της τρόικας για μείωση του μισθολογικού κόστους.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα γίνει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, το κόψιμο των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μετά τις έντονες πιέσεις της τρόικας για μείωση του μισθολογικού κόστους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Πράξη θα προβλέπει την αναστολή της υποχρέωσης των επιχειρήσεων να καταβάλουν την προβλεπόμενη για τον Ιούλιο αύξηση του 2,6% στα κατώτερα ημερομίσθια και στους βασικούς μισθούς, όπως προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Με την ίδια Πράξη εξετάζεται να ενσωματωθεί και μέρος του Δώρου Χριστουγέννων και των επιδομάτων Πάσχα και καλοκαιρινή άδειας στον μηνιαίο μισθό. Ενδέχεται μάλιστα η ενσωμάτωση να αφορά μόνο το 50% αυτών των παροχών, πράγμα που σημαίνει ότι πρακτικά προχωράμε στην κατάργηση του 14ου μισθού.

Το κυβερνητικό επιτελείο, με αυτή την κίνηση, που παρακάμπτει τη Βουλή και δεν προϋποθέτει συναίνεση κοινωνικών φορέων, επιχειρεί να ικανοποιήσει έναν από τους βασικούς όρους της τρόικας προς το Υπουργείο Εργασίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Η ΑΑΔΕ εντόπισε φοροδιαφυγή από δύο στοιχηματικές εταιρείες

Peristeri News

Στη «σέντρα» όσοι μεγαλοοφειλέτες δεν ρυθμίσουν τα χρέη έως τέλος Ιουλίου

Peristeri News

Ρεύμα: Αυξήσεις στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούνιο

Peristeri News

Leave a Comment