PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Με βροχές το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου (v)


Mε βροχές μας «αποχαιρετάει» ο Ιούνιος, αφού το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα θα σημειωθούν νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Mε βροχές μας «αποχαιρετάει» ο Ιούνιος, αφού το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα θα σημειωθούν νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα, με χαλαζόπτωση, αναμένονται σε Θράκη και Μακεδονία.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 28 στη Δυτική Ελλάδα, από 17 έως 30 βαθμούς Νότια Ελλάδα, από 17 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Τις βραδινές ώρες στο βορειοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριοι και βαθμιαία τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής κυρίως στα ορεινά θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι ενισχυόμενοι το βράδυ σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές και βραδινές ώρες κατά τόπους θα είναι έντονα και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει από το απόγευμα ο καιρός. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία και στις Σποράδες αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές κυρίως ώρες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές και βραδινές ώρες κατά τόπους θα είναι έντονα κα πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα βόρεια, Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες,την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

O καιρός τις επόμενες ημέρες:

Την Κυριακή θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις αρχικά στα βορειοανατολικά και τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν στα πελάγη τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τη Δευτέρα, στα βορειοανατολικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί εντάσεως έως και 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θ
α σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά κυρίως την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment