Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Με το ‘Σχέδιο Αθηνά’ ολοκληρώνεται ο κύκλος των μεταρρυθμίσεων»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Ο Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε σήμερα Κυριακή 31 Μαρτίου στο κτήριο του Υπουργείο Παιδείας με τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των Συμβουλίων Διοίκησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε σήμερα Κυριακή 31 Μαρτίου στο κτήριο του Υπουργείο Παιδείας με τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των Συμβουλίων Διοίκησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Συμβουλίων Διοίκησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με το «Σχέδιο Αθηνά» ολοκληρώνεται ο πρώτος μεγάλος κύκλος των μεταρρυθμίσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ. Ο Νόμος 4009, όπως τροποποιήθηκε με το Νόμο 4076, διαμόρφωσε το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλείστε εσείς μαζί με τις Πρυτανικές Αρχές και τα Πανεπιστήμια, να αναδιαρθρώσετε την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, επ’ ωφελεία της νέας γενιάς των Ελλήνων και της Ελληνικής Κοινωνίας.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό πως σε όλη τη χώρα, άνθρωποι διεθνούς κύρους έχουν εκλεγεί στα Συμβούλια Διοίκησης των Πανεπιστημίων. Προσβλέπω λοιπόν στη συμβολή σας και ζητώ από εσάς να γίνετε φορέας διεθνών εμπειριών και καλών πρακτικών από τον διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο».

«Σας καλώ να συνεργαστείτε, λειτουργώντας συμπληρωματικά προς τις πρυτανικές αρχές, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, και να εδραιώσετε ένα κλίμα καινοτομίας, εξωστρέφειας, αξιολόγησης με στόχο τη δημιουργία θυλάκων αριστείας. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή για την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας των Πανεπιστημίων μας.Γιατί αν δεν υπάρχει αναγέννηση του Εκπαιδευτικού συστήματος, δε θα υπάρξει ανάκαμψη της χώρας» τόνισε.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ώρες κοινής ησυχίας: Αλλάζουν από σήμερα – Τι απαγορεύεται

Peristerinews.gr Newsroom

ΕΛΣΤΑΤ: Η Ελλάδα μίκρυνε ξανά κατά μία πόλη το 2025

Peristerinews.gr Newsroom

Νοσοκομείο Νίκαιας: Πάνω από 16.500 χρωστούμενα ρεπό σε νοσηλευτές και τραυματιοφορείς

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment