PeristeriNews.gr
Πολιτική

Με Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας συναντήθηκε ο Υπ. Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής (video)


Στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στο ΚΥΒΕ βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής μαζί με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα.

Εκεί του υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Περιστερίου και Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Ανδρέας Παχατουρίδης μαζί με τους υπόλοιπους επτά Δημάρχους που ανήκουν στον ΑΣΔΑ.

Κατά τις τοποθετήσεις τους όλοι οι Δήμαρχοι εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στους Δήμους τους ειδικότερα.

Τα προβλήματα στα οποία αναφέρθηκαν αφορούσαν τους μειωμένους οικονομικούς πόρους, την σοβαρή έλλειψη προσωπικού και την ανεπαρκή αντιπλημμυρική προστασία που κατά την έξαρση φυσικών φαινομένων γίνεται η αιτία για τεράστιες ζημιές, ακόμα και απώλειες ανθρώπων.

Ο κ. Κουρουμπλής, παίρνοντας τον λόγο, επεσήμανε την άνιση και δυσανάλογη κατανομή πόρων που γινόταν μέχρι σήμερα, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στις προσλήψεις.

Υπογράμμισε την ανάγκη να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος κάθε Δήμου για την κατανομή χρημάτων και προσωπικού, αλλά και την ανάγκη για αποκέντρωση, κάτι, που όπως είπε, θα αποτελέσει κεντρικό στόχο του Υπουργείου.

Διαβεβαίωσε ότι θα έρθει άμεσα σε επικοινωνία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα άπτονται της αρμοδιότητας του εν λόγω Υπουργείου, καθώς και με τον αρμόδιο Υφυπουργό σε θέματα ΕΣΠΑ.

Πρόσθεσε ότι όραμα αυτής της Κυβέρνησης είναι η Πολυεπίπεδη Αποκέντρωση, η επαναθεσμοποίηση, δηλαδή, με τα νέα δεδομένα και τις προτάσεις που υποβάλλονται.

Κατά τη συνάντηση, επίσης, έγινε συζήτηση για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Συγκεκριμένα, τέθηκε το θέμα αντιμετώπισης του θεσμικού και οικονομικού προβλήματος σχετικά με την διαχείριση και λειτουργία του Πάρκου.

Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός ΕΣ.Δ.Α. ενημερώθηκαν για το θεσμικό και διοικητικό κενό που υπάρχει, καθώς και για τα οικονομικά προβλήματα.

IMG_9922

Δεν κλήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας στη συνάντηση Δημάρχων Δυτ. Αθήνας με τον υπουργό Εσωτερικών

Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργού, όπως ρητώς διαβεβαίωσε ο ΑΣΔΑ, δεν κλήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Σπύρος Τζόκας.

Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη τόνισαν:

“Ελπίζουμε ότι ο αποκλεισμός αυτός δεν έχει σκοπιμότητα και οφείλεται σε αβελτηρίες και έλλειψη συντονισμού.
Επαναλαμβάνουμε ότι τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας είναι τεράστια και μπορούν να επιλυθούν με τη συνολική προσπάθεια όλων , της Κυβέρνησης και της Α’θμιας και Β’θμιας Αυτοδιοίκησης. Ενέργειες συνεπώς, σαν την προαναφερθείσα συνάντηση, δεν κατατείνουν προς αυτή την κατεύθυνση και δεν συμβάλλουν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.”

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment