PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μαξίμου: Η κυβέρνηση εμμένει στις «κόκκινες γραμμές» της


Η κυβέρνηση εμμένει στις «κόκκινες γραμμές» της, όχι μόνο για λόγους πολιτικής αλλά και για λόγους κοινωνικού και οικονομικού ορθολογισμού, διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Brussels Group.

Η κυβέρνηση εμμένει στις «κόκκινες γραμμές» της, όχι μόνο για λόγους πολιτικής αλλά και για λόγους κοινωνικού και οικονομικού ορθολογισμού, διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Brussels Group.

Σύμφωνα με τις πηγές του Μαξίμου, το Brussels Group ξεκινά σε θετικό κλίμα και θα συζητηθούν οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής λύση.

«Κόκκινες γραμμές» για την κυβέρνηση παραμένουν τα εργασιακά, η μείωση μισθώμμν/συντάξεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η αύξηση του ΦΠΑ.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει την λαϊκή εντολή να φέρει μια συμφωνία που θα εκφεύγει από τα όρια των κόκκινων γραμμών και γι’ αυτό δεν θα το πράξει. Αντίθετα, εμμένει σε μια συμφωνία χωρίς τα εγκλήματα του μνημονιακού παρελθόντος, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.

Στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο στις 17.00 στη Βουλή θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας, θα επιβεβαιωθούν οι «κόκκινες γραμμές», θα συζητηθούν τα νομοσχέδια για την Παιδεία και τον Αθλητισμό, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέληξαν οι κυβερνητικές πηγές.

Πάντως, δεν θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Αναλυτικά, η ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου:

  • Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες (εισήγηση Πρωθυπουργού).
  • Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα σχέδια νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:
  1. Σχέδιο νόμου σε στάδιο επεξεργασίας «Ρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την έρευνα και άλλες διατάξεις» (Εισηγητής ο Υπουργός Α. Μπαλτάς)
  2. Σχέδιο νόμου υπό κατάθεση «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση» (Εισηγητές ο Υπουργός Α. Μπαλτάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Α. Κουράκης)
  3. Σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» (Εισηγητές ο Υπουργός Α. Μπαλτάς και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Σ. Κοντονής.
  • Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου από τον Υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά για τα αμέσως επόμενα βήματα εφαρμογής του νόμου για την ΕΡΤ Α.Ε. (ν. 4324/2015). Εισήγηση για το σχέδιο νόμου (σε επεξεργασία) για την προκήρυξη νέων αδειών τηλεοπτικών μέσων.
  • Συζήτηση για τον προγραμματισμό νομοθετικού έργου άλλων Υπουργείων για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και για την εφαρμογή της Α.Π. Υ155/1-4-2015 εγκυκλίου του Πρωθυπουργού για τους κανόνες, τις αρχές και τις διαδικασίες άσκησης της Κυβερνητικής Νομοθετικής Πρωτοβουλίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment