PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μαξίμου: Ανακρίβειες για την ΕΥΠ χάριν ψευδών εντυπώσεων


Αρνείται κατηγορηματικά η κυβέρνηση ότι μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες της ΕΥΠ στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι λέει ανακρίβειες χάριν δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων.

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού απαντά σε ανακοίνωση της Ν.Δ. στην οποία κάνει λόγο για ανάληψη τμήματος των μυστικών υπηρεσιών από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά. Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι γίνεται μεταφορά της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) στη γενική γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής (ΓΓΨΠ) και κατ’ επέκταση στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Το Μαξίμου απαντά πως «αυτή η μεταφορά δεν προβλέφθηκε ποτέ στον συστατικό νόμο της ΓΓΨΠ 4389/2016, αντιθέτως αυτός (άρθρ. 160, παρ. θ) ορίζει ότι η ΓΓΨΠ συνεργάζεται με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (Εθνικό CERT)».

«Στον ζήλο της να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος της κυβερνητικής πολιτικής και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, η Νέα Δημοκρατία προφανώς δεν διάβασε τον συστατικό νόμο της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής (ΓΓΨΠ)», συμπληρώνει.

Καταλήγοντας, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετείται επί τέτοιων ζητημάτων «με την απαραίτητη νηφαλιότητα, προσοχή, και χωρίς ανακρίβειες χάριν δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων», δεδομένου ότι η ψηφιακή πολιτική και η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων, πόσω μάλλον η εθνική ασφάλεια, απαιτούν εξειδικευμένη γνώση, τεκμηρίωση και νηφάλια προσέγγιση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment