Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Market Pass: Από την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Από 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του Market Pass, γνωστό και ως κάρτα αγορών, ενώ από το τέλος του μήνα αναμένονται οι πρώτες πληρωμές.

Οι αιτήσεις για την κάρτα αγορών «θα ξεκινήσουν την 1η Φεβρουαρίου και με την ολοκλήρωση θα λάβουν τα χρήματα εντός του Μαρτίου. Η διαδικασία ξεκινά 1η Φεβρουαρίου» δήλωσε στο Action24 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Το Market Pass μπορεί να δαπανηθεί για αγορές στο λιανικό εμπόριο τροφίμων σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και λαϊκές αγορές, στο βαθμό που οι πωλητές χρησιμοποιούν POS.

Τι καλύπτει η ενίσχυση

Η ενίσχυση ανέρχεται σε 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους από τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και έως τα ακόλουθα όρια που διαμορφώνονται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Η ενίσχυση δίνεται σε επίπεδο νοικοκυριού. Ως μέλη του νοικοκυριού λαμβάνονται οι σύζυγοι ή μέλη με σύμφωνο συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα αυτών, τα λοιπά εξαρτώμενα μέλη και τα φιλοξενούμενα μέλη.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ρουβίκωνας: Επίθεση με βαριοπούλες στο εργοστάσιο της «Βιολάντα» στη Λάρισα

Peristerinews.gr Newsroom

Έκρηξη στην Πλάκα: Εντοπίστηκαν και οι τελευταίοι σοροί – Έξι οι νεκροί

Peristerinews.gr Newsroom

Μετρό: Κλείνουν νωρίτερα 3 σταθμοί της Γραμμής 3

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment