PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μάνδρα: Την ενοχή της Ρένας Δούρου ζητεί η εισαγγελέας


Να κηρυχθεί ένοχη η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στην υπόθεση για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, τον Νοέμβριο του 2017 με 25 νεκρούς, ζητεί η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Κατά την εισήγησή της, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη η κ. Δούρου για τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας δια παραλείψεως, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως και σωματικής βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως.

Αντίθετα ζήτησε να αθωωθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Η εισαγγελέας πρότεινε επίσης να κηρυχθούν ένοχοι οι υπόλοιποι 20 κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια τελούμενη δια παραλείψεως, και πλημμύρα από αμέλεια.

Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την αθώωση για παράβαση καθήκοντος για 17 άτομα, εκτός από τον προϊστάμενο πολεοδομίας Ελευσίνας και τους δυο υφισταμένους του.

Τέλος, πρότεινε την πλήρη απαλλαγή μιας κατηγορούμενης, υπαλλήλου της επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων, καθώς έλειπε σε άδεια.

Δήλωση της Ρένας Δούρου

Η κ. Δούρου, σε δήλωσή της αναφέρει:

«Η Εισαγγελέας σήμερα πρότεινε την ενοχή όλων κατηγορουμένων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις Δήμαρχοι της περιοχής. Δέχθηκε δηλαδή αυτούσιο το κατηγορητήριο, πλην της δίωξης για παράβαση καθήκοντος, για την οποία ζήτησε την απαλλαγή μου.

Σύμφωνα με τη Δικονομία, οι συνήγοροί μου θα απαντήσουν μία προς μία στις αιτιάσεις της Εισαγγελέως, τεκμηριώνοντας την αντίκρουση της πρότασή της και αποδομώντας την νομικά. Και τελικά το Δικαστήριο θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία και θα αποφασίσει.

Προς το παρόν, σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας δεν πρόκειται να εισέλθω σε κανενός είδους σχολιασμό επί της ουσίας ή να ασκήσω κριτική προσωπικά στην πρόταση.

Έτσι όπως επιβάλλει η υποχρέωση σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και στην προσωπικότητα όλων των θιγέντων. Σε αυτόν τον σκοπό ήμουν, είμαι και παραμένω ταγμένη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment