PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μάχη με τους δανειστές για τους πλειστηριασμούς, λέει η Ολ. Γεροβασίλη


«Θα έχουμε ισχυρή αντιπαράθεση με τους δανειστές στο ζήτημα των πλειστηριασμών και των κόκκινων δανείων, είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε ως το τέλος πολύ σκληρή μάχη», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει να δώσει μέχρι το τέλος μια πολύ σκληρή μάχη για το ζήτημα, το οποίο «θα αποτελέσει κορυφαίο σημείο της διαπραγμάτευσης αυτής της εποχής σε όσο υψηλότερο επίπεδο γίνεται».

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, η κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να συζητήσει ότι θα πάρουν το σπίτι από έναν λαό που πλήττεται έξι χρόνια από τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας, από έναν λαό που φτάνει στα όριά του και μάλιστα -πρόσθεσε- για πολλούς έχουν ξεπεραστεί τα όρια αντοχών.

«Εμείς ξεκινήσαμε και διαπραγματευόμαστε την πρότασή μας, δηλαδή 300.000 ευρώ και εισόδημα 35.000 ευρώ», ώστε με αυτόν τον τρόπο να προστατευτεί το 75% των δανειοληπτών, εξήγησε.

«Αντίθετα», πρόσθεσε, «η πρόταση η οποία έρχεται από την πλευρά των δανειστών φαίνεται να προστατεύει το 21%. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι ένα αποδεκτό νούμερο αυτό. Δεν προτιθέμεθα να το αφήσουμε αυτό να εξελιχτεί έτσι».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι η δικαιότερη με τα δεδομένα της χρονικής συγκυρίας, και επομένως υπάρχει σε εξέλιξη σε μια πολύ σκληρή μάχη την οποία η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δώσει μέχρι το τέλος.

Ερωτηθείσα για το ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, και για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ανακοινώσει μια εβδομάδα παράταση μέχρι το θέμα να αντιμετωπιστεί οριστικά, επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο ετοιμάζει μια παράταση για να ολοκληρωθεί η συζήτηση με τους εταίρους.

Για τα ισοδύναμα που αναζητούνται ώστε να υπάρξει λύση στο θέμα είπε: «Αν επιμείνουν οι εταίροι. Θα πρέπει αυτομάτως και οι ίδιοι, όπως κι εμείς βεβαίως, να αποδεχτούμε κάτι άλλο. Αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι και ελπίζουμε, διότι θεωρούμε ότι το μέτρο και οριζόντια πλήττει και άδικο είναι για το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment