PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μ. Βαρβιτσιώτης: Μετατρέπουμε την Ελλάδα σε επιχειρηματικό κέντρο


«Με τη business visa θέλουμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε επιχειρηματικό κέντρο, να δημιουργήσουμε “γέφυρες” με τρίτες χώρες ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, τον Βορρά και τον Νότο», τόνισε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με παραγωγικούς φορείς και εμπορικά επιμελητήρια για την παρουσίαση της νέας επιχειρηματικής πρόσκλησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης παρουσίασε σήμερα ενώπιον μεγάλου αριθμού φορέων ένα νέο εργαλείο για τη διευκόλυνση χορήγησης θεώρησης εισόδου στη χώρα μας για επιχειρηματικούς/επαγγελματικούς σκοπούς, που θεσμοθετήθηκε στις αρχές του χρόνου με τον ν. 4652/2020 και του οποίου το περιεχόμενο εξειδικεύτηκε στα τέλη Μαΐου με την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

Όπως ανέλυσε ο Αναπληρωτής Υπουργός, η νέα επιχειρηματική πρόσκληση εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την τόνωση της ελληνικής οικονομίας. «Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας και για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και για την ενίσχυση του εξαγωγικού κλάδου της οικονομίας μας», δήλωσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, το Υπουργείο Εξωτερικών δίνει τη δυνατότητα στην επιχειρηματική κοινότητα να αναλάβει την ευθύνη και τη φιλοξενία για την πρόσκληση συνεργατών της, εμπορικών επισκεπτών πιθανών πελατών ή επενδυτών από τρίτες χώρες, ώστε να μπορέσουν αυτοί πιο εύκολα να έρθουν στην Ελλάδα για επιχειρηματικές επαφές ή για να συμμετέχουν σε συνεδριάσεις, διασκέψεις ή εκδηλώσεις επιχειρηματικού κι εμπορικού χαρακτήρα.

Κρίσιμο στοιχείο αποτελεί ότι πλέον αυτοί οι Έλληνες επιχειρηματίες, που προσπαθούν να γίνουν παγκοσμίως ανταγωνιστικοί δεν θα ταλαιπωρούνται από τις γνωστές, δύσκολες και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτεί σήμερα η έκδοση μιας visa. Αντιθέτως, η νέα επιχειρηματική πρόσκληση αποτελεί μια τυποποιημένη, ασφαλής, απλοποιημένη και πολύ πιο γρήγορη διαδικασία, που αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση των απορρίψεων των αιτήσεων των επαγγελματιών. Όπως επισήμανε, μάλιστα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, το νέο καθεστώς, παράλληλα με τις μεγάλες επενδύσεις που ξεκινούν στον ευρύτερο χώρο της Αττικής, δημιουργούν τις προϋποθέσεις, για να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα πραγματικό hub επιχειρηματικότητας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Κώστας Φραγκογιάννης, ο Γενικός Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δημητριάδης και η Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών της Προεδρίας της Κυβέρνησης Βίκυ Λοϊζου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment