PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης: Εθνική, οικονομική και διπλωματική ισχύ από την ναυτιλία


Το τρίπτυχο της προσφοράς της ελληνικής ναυτιλίας στον τόπο, περιγράφει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Με αφορμή τα μεγέθη που αποκαλύπτει η ετήσια έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνει ότι η ναυτιλία, εκτός από βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας, προσφέρει παράλληλα και εθνική, οικονομική και διπλωματική ισχύ».

«Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Μέλλον της χώρας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα στην ανάρτησή του ο κ. υπουργός αναφέρει:

«Η Ετήσια Έκθεση 2022 – 23 της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είναι αποκαλυπτική για το μέγεθος της Ελληνικής Ναυτιλίας και τον ηγετικό της ρόλο σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η Ελλάδα παραμένει η μεγαλύτερη ναυτιλιακή χώρα στον κόσμο, καθώς ο ελληνικός εφοπλισμός ελέγχει το 21% της παγκόσμιας χωρητικότητας, με έναν στόλο 5.520 πλοίων. Η συνολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου έχει αυξηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια κατά 50%.

Η συνολική συνεισφορά της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία αγγίζει το 7% του ΑΕΠ. Η ελληνική ναυτιλία είναι η υπεροπλία της Ευρώπης, καθώς κατέχει το 60% του κοινοτικού στόλου, διασφαλίζοντας τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας, της επισιτιστικής επάρκειας και της ενεργειακής αυτονομίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Πάσχα

Peristeri News

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Leave a Comment