PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης: “Αγάς” των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ο Ν. Παππάς


Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Ν/Σ που αφορά τη ρύθμιση των τηλεοπτικών αδειών, πραγματοποίησε σήμερα ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Ν.Δ και Βουλευτής Β’ Αθηνών.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανέφερε:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Το νομοσχέδιο αυτό είναι μία έκφραση της αλαζονείας και της απολυτότητας που έχει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μετά τις απίστευτες χθεσινές δηλώσεις Φίλη -για τις οποίες θα έπρεπε να ντρέπεται και να ντρέπεστε- μετά το αδιέξοδο και τις παλινωδίες Σταθάκη που έχουν να κάνουν με τα κόκκινα δάνεια, μετά την πρωτοφανή απόφαση που πήρε το υπουργικό συμβούλιο για την κ.Σαββαΐδου, σήμερα φέρνετε ένα νομοσχέδιο με το οποίο κάνετε «αγά» των ραδιοτηλεοπτικών μέσων τον κ. Παππά. Αυτό κάνετε. Ούτε διαφάνεια ούτε καρτέλ χτυπάτε ούτε τίποτα. Κατακερματίζετε το τηλεοπτικό τοπίο, έτσι ώστε ένας προς έναν οι καναλάρχες να περάσουν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων του εκβιασμού και να τους κάνετε ό,τι θέλετε. Δεν καιγόσαστε για καμία διαφάνεια, γιατί αν καιγόσασταν για τη διαφάνεια, θα είχατε βάλει συνθήκες και προϋποθέσεις διαφάνειας και θα ήσασταν διαφανείς και στη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου.

Τι μας είπατε; Μας είπατε ότι θα φέρετε την αλληλογραφία που έρχεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πού είναι; Διαβάσατε την έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής ή είναι και αυτό στα καρτέλ; Τη διαβάσατε;

Διαβάσατε τις παρατηρήσεις που έχει μέσα; Είναι σοβαρότατες παρατηρήσεις, όπως το ότι δεν μπορείτε να βάζετε ένας Υπουργός μόνο να καθορίζει τον αριθμό των αδειών. Ανοίξατε όλα τα μέτωπα της αδιαφάνειας. Μέχρι που δίνετε το δικαίωμα ιδιοκτήτης καναλιού στην Ελλάδα να είναι εταιρεία που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Ζιμπάμπουε, χωρίς να έχει υποχρέωση ονομαστικοποίησης μετοχών. Αυτό κάνετε. Η Ζιμπάμπουε είναι μέλος του ΟΟΣΑ. Όλο αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το ντύνετε κάτω από το πέπλο του ότι η «Πρώτη Φορά Αριστερά» ήρθε να καθαρίσει το τοπίο, ενώ όλοι οι άλλοι ήταν συμβιβασμένοι.

Ποιος ήταν συμβιβασμένος; Η Νέα Δημοκρατία που ήταν το μόνο κόμμα που δεν είχε ποτέ κομματικό μέσο στον Τύπο; Εσείς είχατε την «ΑΥΓΗ», το ΠΑΣΟΚ την «ΕΞΟΡΜΗΣΗ», το ΚΚΕ το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ». Πότε έβγαλε η Νέα Δημοκρατία ως ιδιοκτήτης εφημερίδα; Πότε απέκτησε ραδιοτηλεοπτική άδεια; Κάποια άλλα κόμματα είχαν. Να σας θυμίσω κάτι ακόμα; Να σας θυμίσω ότι στη δεκαετία του 1980 η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που έδινε τη μάχη απέναντι στην ΕΡΤ, που είχε γίνει η ΕΡΤ των κομματικών εγκαθέτων και των «πρασινοφρουρών», που οποιαδήποτε αντιπολιτευτική φωνή ακουγόταν από τα ερτζιανά, απολυόταν την επόμενη μέρα; Να σας θυμίσω την Μαρία Ρεζάν;

Να σας θυμίσω τα βραδινά τηλεφωνήματα της κ. Παπανδρέου «Σταματήστε την τάδε εκπομπή γιατί δεν μου αρέσει;». Και ποιος ήταν οι διευθυντής ειδήσεων της τελευταίας ΕΡΤ που έκλεισε; Αυτός που μέχρι τώρα είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής σας από φιλική συχνότητα, με μεταμεσονύχτια εκπομπή, εκδότης του δεύτερου κομματικού σας οργάνου και διευθυντής; Αυτή ήταν η κομματοκρατία της Νέας Δημοκρατίας στα Μέσα ή το γεγονός ότι παραδοσιακοί δεξιοί εκδότες έπεσαν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως ο Τζώρτζης Αθανασιάδης και ο Νίκος Μομφεράτος; Εμείς δεν παλέψαμε για τον πλουραλισμό, όταν οι δικοί μας δήμαρχοι ήταν αυτοί που σήκωσαν μόνοι τους τις κεραίες, όταν κατεβαίναμε στο πεζοδρόμιο ενάντια στην ΕΡΤ, την κομματική ΕΡΤ;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς δώσαμε μάχη για τη διαφάνεια στα Μέσα. Τη δώσαμε και με τον βασικό μέτοχο. Προσέκρουσε τότε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σήμερα δεν δίνετε καμία μάχη. Αυτό που δίνετε εσείς είναι πρωθυπουργικό και υπουργικό δικαίωμα.

Πρώτη φορά Υπουργός αποκτά τέτοιες ιδιότητες, ικανότητες και αρμοδιότητες. Πρώτη φορά! Ξαναγυρνάμε στην εποχή του απόλυτου κομματικού κράτους και αυτή είναι η λογική σας, να τα ελέγξουμε όλα, γιατί δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε καμία, μα καμία από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Γιατί είπαμε ψέματα στον ελληνικό λαό για ισοδύναμα, για παράλληλα προγράμματα, είπαμε ό,τι ψέμα μπορούσατε να πείτε για «περήφανες διαπραγματεύσεις» και τώρα, βρισκόμενοι στη γωνία, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργείτε πρόσκαιρα αντιπάλους μέσα από τα τείχη, μόνο και μόνο για να σώσετε τον εαυτό σας. Και ποια είναι τα κανάλια;

Τα κανάλια τα οποία ανδρώσανε πολιτικές προσωπικότητες όπως τον κ. Βαρουφάκη, που από το πουθενά τον έκαναν σταρ; Σας απέκλεισαν ποτέ; Για να ξέρουμε τι λέμε. Εγώ θυμάμαι στρατιές από τα στελέχη που σήμερα είναι στα κυβερνητικά έδρανα, χωρίς να έχουν πολιτική ιδιότητα, να εμφανίζονται καθημερινά στα πρωινάδικα.
Σας παρακαλώ τώρα, που θα μας κάνετε και μαθήματα διαφάνειας! Να είστε, λοιπόν, σεμνοί και στον τρόπο που συμπεριφέρεστε και στην κριτική σας. Και θα τα ακούτε! Από εδώ και πέρα είστε υπόλογοι! Είστε υπόλογοι γι’ αυτά που φέρνετε και γι’ αυτά που κάνετε. Θέλετε να κάνετε έναν καινούργιο εκβιασμό; Κάντε τον, να δούμε πού θα βγει.

Τέλος, θέλω να αναφερθώ, κύριε Πρόεδρε, στο ότι αυτό είναι πολυνομοσχέδιο, γιατί δεν αφορά μόνο τα κανάλια, αλλά αφορά και τη δημιουργία ενός καινούργιου Υπουργείου Εξωτερικών. Μέσα από την αναδιάρθρωση των γραφείων Τύπου, δημιουργείτε θέσεις κομματικών εγκαθέτων, οι οποίοι θα έχουν στα χέρια τους την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής. Αυτά ούτε ο Δημήτρης Μαρούδας της εποχής του 1980 δεν θα είχε φανταστεί να κάνει επί «πρασινοφρουρών». Σε κάθε πρεσβεία, σε κάθε γραφείο Τύπου βάζετε έναν δημοσιογράφο –προφανώς θα είναι από φιλικό σας μέσο- ο οποίος θα κάνει πολιτικές επαφές για λογαριασμό της χώρας, χωρίς να υπόκειται στον έλεγχο της ελληνικής πρεσβείας.

Και μάλιστα, αυτό που ακόμη προκαλεί εντύπωση είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό, παρότι ασχολείται τόσο πολύ με την παρουσία μας στο εξωτερικό, δεν έχει την υπογραφή του Υπουργού των Εξωτερικών. Δεν το ξέρει καν τι φέρνετε εδώ και βέβαια δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει. Φτιάχνετε ένα συμβούλιο εθνικής επικοινωνιακής πολιτικής που αφορά και το εσωτερικό –μόνο για προπαγάνδα, φαντάζομαι- και το εξωτερικό, υποκαθιστώντας τις πρεσβείες.
Νομίζω ότι αυτό το νομοσχέδιο δείχνει ακριβώς την πραγματική σας διάθεση και είναι η διάθεση εγκαθίδρυσης μιας επικοινωνιακής ομηρίας, μόνο και μόνο γιατί ξέρετε ότι πολύ γρήγορα αυτούς τους ανέμους που έχετε σπείρει θα τους θερίζετε σαν θύελλες, κοινωνικές θύελλες πολιτικής σας αποσάθρωσης.

Γι’ αυτό, λοιπόν, θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο και θα βρεθούμε απέναντι στην πολιτική σας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment