PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Μ. Τσιώτα: Η ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής των Περιστεριωτών


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο peristerinews.gr η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα- Μάρκου, για τις ενισχυτικές δράσεις του δήμου, το πρόγραμμα ανακύκλωσης καθώς και για το εορταστικό πρόγραμμα του δήμου ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» η αντιδήμαρχος δήλωσε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πρόκειται για μια δράση με πολλούς ωφελούμενους που κινήθηκε από τη δημοτική επιχείρηση πολιτιστικής ανάπτυξης. Οι εθελοντές δουλεύουν με πολύ φιλότιμο και παρέχουν ουσιαστική στήριξη στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Όσον αφορά τα προγράμματα ανακύκλωσης, τα οποία συνεχώς αυξάνονται στο δήμο Περιστερίου, η κα Τσιώτα μας εξέφρασε το παράπονο της λέγοντάς μας ότι: «Η Ελλάδα ως χώρα και οι πολίτες της ειδικότερα, είναι πολύ πίσω σε ότι αφορά την ανακύκλωση. Βασική στόχευση των δήμων είναι να ευαισθητοποιήσουν τους δημότες δημιουργώντας ρεύματα ανακύκλωσης στην πηγή δηλαδή μέσα στο σπίτι του καθενός από εμάς. Έτσι και μεις προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε μέσα από δράσεις τους Περιστεριώτες ώστε να γνωρίσουν και να αποτελέσει τρόπο ζωής τους η ανακύκλωση».

13063207_981657425251595_1609889917167218337_o

Παρουσιάζοντας τις αρχές και τους άξονες του εορταστικού προγράμματος που και φέτος θα περιλαμβάνει τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, την αγορά στο κέντρο της πόλης και το στολισμό του δημαρχείου μας η αντιδήμαρχος μας τόνισε ότι : «Οι πολιτιστικές δράσεις  είναι ένας τρόπος να ξεφύγουμε από τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να κρατήσουμε την παράδοση μας. Και φέτος οι Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες στο Περιστέρι θα αποτελέσουν μια μεγάλη γιορτή για τους συμπολίτες μας και επισκέπτες άλλων πόλεων. Θα εμπλακούν όλοι οι πολιτιστικοί φορείς της πόλης φέρνοντας το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment