PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου: ΟΧΙ στην ανέγερση Mall, στο πρώην εργοστάσιο Μουζάκη


Ανακοίνωση της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» για την Ανατροπή στο Περιστέρι:

Για μια ακόμη φορά έρχεται στο προσκήνιο η προσπάθεια ανέγερσης Mall στο χώρο του πρώην εργοστασίου Μουζάκη, θέμα το οποίο συζητήθηκε στη σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στην 4η Δημοτική κοινότητα Αθηνών. Τη σύσκεψη διοργάνωσαν  η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα, η Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων-Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα και πήραν μέρος διάφορες συλλογικότητες από την ευρύτερη περιοχή, καθώς και η δημοτική μας παράταξη  Ενεργοί  Πολίτες Περιστερίου.

Η εταιρεία Artume που εξαγόρασε η BlackRock, επιδιώκει με κάθε μέσο την κατασκευή ενός Mall εμπορίου και μαζικής ψυχαγωγίας με τον παραπλανητικό τίτλο “Academy Gardens”, 55.000 τμ πλησίον του ευρύτερου χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Το ζήτημα αυτό είχε μπλοκάρει  στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τρία περίπου χρόνια, μετά από προσφυγή κατοίκων που δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να αγωνίζονται για την αποτροπή της ανέγερσης και των αρνητικών επιπτώσεων που θα έχει στις ζωές ανθρώπων και στο περιβάλλον μιας ευρύτατης περιοχής. Οι αγώνες αυτοί και η δημοσιότητα που πήρε το θέμα σε συνδυασμό με  τις πυκνές πολιτικές εξελίξεις από το 2015 μέχρι το 2016, είχαν προσωρινά «φρενάρει» την εξέλιξή του.

Η δημοτική παράταξη ‘’ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ’’ από την πρώτη στιγμή στάθηκε αλληλέγγυα στον αγώνα των κατοίκων για την αποτροπή των σχεδίων ανέγερσης Mall. Επισημάναμε τις αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον, καθώς και τον επερχόμενο μαρασμό των μικρών και μεσαίων εμπορικών καταστημάτων της Πόλης μας και των πέριξ περιοχών.

Με πρωτοβουλία και της δημοτικής μας παράταξης  και σε συνεργασία με τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, προκλήθηκε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο , και λήφθηκε ομόφωνη απόφαση, αντίδρασης στην ανέγερση Μall.

Για την Ακαδημία Πλάτωνος από το 2014 η συζήτηση έχει εγκλωβιστεί στους όρους δόμησης, με ορατό το ενδεχόμενο τελικά το έργο να προχωρήσει με μειωμένους συντελεστές.

Η νέα πρόταση του ΥΠΕΝ, η οποία έχει λάβει τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, είναι για μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 21 μέτρα.

Στο ζήτημα του ύψους, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, έδωσε την έγκριση για 18 – 21 μ. με βάση το γεγονός ότι μεσολαβούν ήδη υπάρχοντα υψηλά κτίρια και δεν θα υπάρχει οπτική επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο.

Εμείς, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα.

Συντονιζόμαστε, κάτοικοι και καταστηματάρχες παίρνοντας αποφασιστικά την υπόθεση στα χέρια μας. Καλούμε όλους σε συναγερμό για να μην προχωρήσουν τα σχέδιά τους που θα μαραζώσουν τις λαϊκές γειτονιές μας. Μόνο η συλλογική προσπάθεια κατοίκων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εργαζόμενων μπορεί να σταματήσει την ανέγερση του Mall και των καταστροφικών του επιπτώσεων .

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην περάσουν:           

-Η καταστροφή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, του Περιστερίου, των Σεπολίων, του Κολωνού, του Σκουζέ, της Ακαδημίας Πλάτωνα,  όσων έχουν επιβιώσει από την επίθεση των μνημονίων.

– Η ερήμωση στο Μπουρνάζι, στην εμπορική αγορά στο Περιστέρι και άλλους γειτονικούς δήμους.

– Οι οικονομικές δραστηριότητες «φούσκα» που θα γεννήσουν τα ογκώδη κτίρια και η καταστροφή της εμπορικής δραστηριότητας στις λαϊκές γειτονιές.

-Η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η τσιμεντοποίηση και οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

– Η εμπορευματοποίηση ενός παγκόσμιας αξίας Πολιτιστικού αγαθού, που είναι η Ακαδημία Πλάτωνος και οι γύρω αρχαιολογικοί χώροι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment