PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μ. Χρυσοχοίδης : «Η Ελλάδα αντιστέκεται, αγωνίζεται και ελπίζει»


Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας μετέφερε στα στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση της Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης του κινήματος.

Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας μετέφερε στα στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση της Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης του κινήματος.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια θύελλα, αλλά παρ΄όλα αυτά αντιστέκεται, δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Καθημερινά υπάρχει ένα δελτίο θυέλλης από φίλους και μη, από τις αγορές, αλλά και από διάφορες άλλες πλευρές στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Η Ελλάδα, παρ’ όλα αυτά, αντιστέκεται. Η Ελλάδα αγωνίζεται και κυρίως, η Ελλάδα ελπίζει. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι πολύ σκληρή, είναι πολύ μεγάλη. Θέλουμε κοντά μας τους πολίτες, η Ελλάδα μπορεί να έχει προοπτική. Η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει, να ζήσει, να νικήσει».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην αύξηση του ΑΕΠ και των εξαγωγών και σημείωσε: «Οι χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για αύξηση του ΑΕΠ μετά από 9 ολόκληρα τρίμηνα, σχεδόν μετά από δυόμιση χρόνια, όπου έχουμε θετικό πρόσημο 0,8% στο ΑΕΠ της χώρας, είναι ένα δείγμα ότι παρά τις προβλέψεις, η Ελλάδα εκπλήσσει θετικά τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση , τις αγορές και όλο τον κόσμο.

Η αύξηση των εξαγωγών κατά 35% το πρώτο τρίμηνο του 2011 και 11% το 2010, είναι ένα μήνυμα επίσης ότι ο ιδιωτικός τομέας και οι επιχειρήσεις στη χώρα παλεύουν να ορθοποδήσουν, είναι ισχυρές, διαθέτουν ποιότητα, υψηλή πιστοποίηση, ανταγωνιστικότητα και απευθύνονται στις πιο δύσκολες αγορές. Θέλω να σας μεταφέρω επίσης, ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον επενδυτικό νόμο, ο οποίος τρέχει αυτήν τη στιγμή».

Στη μάχη για έξοδο από την κρίση κάλεσε τους πολίτες να είναι κοντά στην κυβέρνηση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με την καθημερινή σκληρή δουλειά, θα μπορέσουμε να νικήσουμε και να απαντήσουμε δυναμικά σε αυτήν την κρίση».

Στην ομιλία του ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι μπορεί να γίνει συζήτηση για πτυχές του Μνημονίου, μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες, αλλά πρέπει να συμφωνηθεί ότι αυτό είναι το εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Για τις προτάσεις για την οικονομία που παρουσίασε στο Ζάππειο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Χρυσοχοίδης είπε ότι θα οδηγούσαν σε διπλασιασμό του ελλείμματος και κάλεσε τη ΝΔ όταν κάνει τέτοιες προτάσεις να σκεφθεί τι κακό έκανε στη χώρα η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τι άφησε πίσω της.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος οι υφυπουργοί Γιάννης Μαγκριώτης, Σπύρος Βούγιας, στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ που διατύπωσαν ερωτήσεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κοινωνικές ομάδες και για την προοπτική εξόδου από την κρίση.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπαστεργίου έθεσε το θέμα της μεγαλύτερης αξιοποίησης των κομματικών δυνάμεων. Είπε ενδεικτικά πως σε οργανισμούς που τοποθετήθηκαν πρόσωπα από τους κόλπους του Κινήματος έγινε καλή δουλειά. Όπου επιλέχθηκαν «φυτευτοί», με τη μέθοδο της ανοιχτής διαβούλευσης, υπήρξαν περιπτώσεις που οδήγησαν σε «αποτυχίες» και «γελοιότητες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment