PeristeriNews.gr
Οικονομία

Λύση – ανάσα για το Ε9


Δεν θα επιβαρύνονται με πρόστιμα οι δηλώσεις Ε9, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι την έκδοση των εκκαθαριστικών-δηλώσεων του ενιαίου φόρου ακινήτων στα μέσα Ιουνίου.

Δεν θα επιβαρύνονται με πρόστιμα οι δηλώσεις Ε9, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι την έκδοση των εκκαθαριστικών-δηλώσεων του ενιαίου φόρου ακινήτων στα μέσα Ιουνίου, με βάση νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί για ψήφιση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών, θα προβλεφθεί νομοθετικά εύλογος χρόνος για διορθώσεις τυχόν λαθών χωρίς επιβαρύνσεις.

Το ΥΠΟΙΚ αναφέρει επίσης ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή του Περιουσιολογίου (Ε9) παραμένει ανοικτή (σήμερα είναι η 103η ημέρα λειτουργίας της) και το 50% των δηλώσεων έχει υποβληθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε σήμερα, τελευταία ημέρα της προθεσμίας για την υποβολή του Ε9, και ενώ συνεχίζονται τα προβλήματα στο Taxis.

Χιλιάδες φορολογούμενοι που προσπάθησαν να ανταποκριθούν στη φορολογική τους υποχρέωση έβλεπαν στις οθόνες τους το ακόλουθο μήνυμα: «Error 500 – Internal Server Error».

Η λύση που τελικά δόθηκε σημαίνει ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα εκδοθούν με όποιες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο και στη συνέχεια οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προχωρούν σε διορθώσεις ανάλογα με το αν θέλουν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν ακίνητο από τη δήλωσή τους ή να προσθέσουν τετραγωνικά τακτοποιημένων αυθαίρετων ή ημιυπαίθριων χώρων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment