Διεθνή

Λιβύη: Νεκρός από πυρά ο δήμαρχος της Μισράτα

Νεκρός από πυρά ενόπλων, οι οποίοι καταδίωξαν το αυτοκίνητό του και άνοιξαν πυρ εναντίον του, έπεσε ο δήμαρχος της λιβυκής πόλης Μισράτα, αργά το βράδυ της Κυριακής, όπως δήλωσαν αξιωματικοί των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Στη Λιβύη επικρατεί χαοτική κατάσταση μετά την εξέγερση του 2011 που είχε αποτέλεσμα να ανατραπεί το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι. Ωστόσο, στη Μισράτα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας επικρατούσε σχετική ηρεμία μέχρι χθες.

Ο δήμαρχος Μοχάμεντ Εστέουι είχε φτάσει στο αεροδρόμιο της πόλης με πτήση από την Τουρκία. Οι ένοπλοι καταδίωξαν το αυτοκίνητό του, όπως δήλωσε αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του δημάρχου.

Τον Οκτώβριο, μια βόμβα είχε εκραγεί στο δικαστήριο της πόλης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 40. Την ευθύνη για την ενέργεια είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.).

Η Μισράτα, περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, είναι η πύλη για τις εισαγωγές τροφίμων και άλλων αγαθών στη Λιβύη και η μοναδική περιοχή όπου υπάρχει ζώνη αφορολόγητων ειδών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Related posts

ΝΑΤΟ: Η Τουρκία μπλοκάρει την άμεση ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας

Peristeri News

ΝΑΤΟ: Σουηδία και Φινλανδία κατέθεσαν επισήμως αίτημα ένταξης

Peristeri News

Τουρκία: Ένοπλος προσπάθησε να μπει στο σπίτι του Ερντογάν

Peristeri News

Leave a Comment