Διεθνή

Λιου: Καταστροφικό για την παγκόσμια οικονομία ένα Βrexit

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταστροφικές συνέπειες ενός Brexit στην παγκόσμια οικονομία έκρουσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζέικομπ Λιου. «Είναι προς το καλύτερο συμφέρον της Ευρώπης, της Βρετανίας και της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και για τη γεωπολιτική σταθερότητα, εάν η Βρετανία αποφασίσει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση», δήλωσε ο κ. Λιού σε συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί την Κυριακή από το δίκτυο CNN.

«Εάν η ψήφος κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση, το μόνο που διακρίνω είναι αρνητικές οικονομικές συνέπειες». Οι προειδοποιήσεις του κ. Λιού έρχονται να προστεθούν στις εκκλήσεις ηγετών και πολιτικών αξιωματούχων εντός και εκτός Ε.Ε. για τους κινδύνους που εγκυμονεί μια απόφαση των Βρετανών για αποχώρηση από την Ευρώπη στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Οι αγορές κλονίζονται τις τελευταίες ημέρες, λόγω της αβεβαιότητας και ανησυχιών για το ενδεχόμενο ενός Brexit. Η στερλίνα υποχώρησε για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν μικρό προβάδισμα στο «στρατόπεδο» εκείνων που επιθυμούν μια Βρετανία εκτός Ευρώπης.

Ο κ. Λιού επανέλαβε τη θέση του προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ότι στην περίπτωση που επικρατήσει το «Όχι» στο δημοψήφισμα, η Βρετανία θα πρέπει να περιμένει πρώτα τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. πριν από μια νέα εμπορική συνθήκη για τη Βρετανία. «Και αυτό δεν θα ήταν θετική εξέλιξη για τη Βρετανία», κατέληξε ο κ. Λιού.

Related posts

Στη χημεία κλικ το φετινό Νόμπελ Χημείας

Peristeri News

Λιζ Τρας: «Όχι» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Peristeri News

Σε τρεις επιστήμονες της κβαντικής μηχανικής το φετινό Νόμπελ Φυσικής

Peristeri News

Leave a Comment