PeristeriNews.gr
Οικονομία

Λιου: Ευρώπη, ΔΝΤ και Ελλάδα έχουν σημαντική δουλειά μπροστά τους


Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, και της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, εν όψει της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον.

«Ευρώπη, ΔΝΤ και Ελλάδα έχουν σημαντική δουλειά μπροστά τους» επισήμανε ο Λιου και εξήρε τη σημασία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Ειδική μνεία έκανε και στην αναγκαιότητα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που έχει καθοριστεί.

Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί εστίασαν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής – φοροαποφυγής, κάνοντας λόγο για ένα «πολύ σημαντικό ζήτημα».

Αναφορά έγινε και στη διατήρηση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, με τον Αμερικανό υπουργό να θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την άρση τους, την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ.

Όσον αφορά τέλος, την απειλή της παγκόσμιας τρομοκρατίας, οι δύο υπουργοί δεσμεύτηκαν να εντείνουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης του φαινομένου, μέσω του περιορισμού της χρηματοδότησης των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment