PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Λευκάδα: Τουλάχιστον 20 σπίτια είναι αδύνατον να κατοικηθούν μετά τον σεισμό


Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία στην Λευκάδα την ώρα από τις πρώτες αυτοψίες των ειδικών κλιμακίων στις πληγείσες περιοχές, 20 σπίτια έχουν σημανθεί με κόκκινο χρώμα, που σημαίνει πως είναι ακατάλληλα για να κατοικηθούν.

Ειδικότερα, από το πρωί της Τετάρτης έγιναν έλεγχοι σε 120 κατοικίες, εκ των οποίων κρίθηκαν οι 34 κατοικήσιμες, οι 66 με ζημιές και μικροπροβλήματα και οι 20 σημάνθηκαν με κόκκινο.

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα σπίτια, έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στην οικοσκευή.

Παράλληλα, οι επαρχιακοί δρόμοι που οδηγούν στον Άγιο Νικήτα για προληπτικούς λόγους παραμένουν κλειστοί, διότι σημειώνονται κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο οδόστρωμα.

Μετά τον πανικό που προκλήθηκε, χθες αργά το μεσημέρι, στο Νοσοκομείο Λευκάδας μετά τον σεισμό των 5 Ρίχτερ, κλιμάκιο καθηγητών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προχώρησε σε έλεγχο του κτηρίου και έκρινε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Στο μεταξύ, το πρωί στο Πόντι, έγινε η κηδεία της άτυχης 69χρονης γυναίκας η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα μέσα στο σπίτι της, λόγω της κατάπτωσης μεγάλου βράχου.

Στη μία το μεσημέρι, στην πόλη της Λευκάδας, θα γίνει η κηδεία της 82χρονης γυναίκας που καταπλακώθηκε από λιθιά, καθώς οι δύο εκκλησιές στο χωριό της το Αθάνι, έχουν καταρρεύσει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment