PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λαβρόφ: Υπάρχει ελπίδα να επιτευχθεί συμβιβασμός


Αισιόδοξος για συμφωνία με την Ουκρανία εμφανίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας ωστόσο, ότι οι συνομιλίες είναι δεν είναι εύκολες αλλά ότι υπάρχει κάποια ελπίδα για την επίτευξη συμβιβασμού.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι κοντά σε συμφωνία για τη διατύπωση σε ορισμένα ζητήματα στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, τονίζοντας ότι εξετάζεται «σοβαρά» το ουδέτερο καθεστώς του Κιέβου.

Ωστόσο, όπως είπε μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RBC, υπάρχουν και άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως η χρήση της ρωσικής γλώσσας στην Ουκρανία και η ελευθερία του λόγου.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες για προφανείς λόγους», είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχει κάποια ελπίδα να επιτευχθεί συμβιβασμός».

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ρωσία δεν βλέπει κανένα σημάδι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται για την επίλυση της σύγκρουσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαδραματίζουν αποφασιστικό ρόλο στον καθορισμό της θέσης των ουκρανικών αρχών, αλλά «σήμερα, δεν βλέπουμε κανένα ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ταχεία επίλυση αυτής της σύγκρουσης», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment