PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λας Βέγκας: Επίθεση ενόπλου σε συναυλία με 20 νεκρούς


Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία του Λας Βέγκας, μετά το περιστατικό με πυροβολισμούς στην περιοχή κοντά στο Mandalay Bay Resort and Casino, με αποτέλεσμα 20 άνθρωποι να σκοτωθούν και 100 να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένοπλος άνοιξε πυρ κατά του πλήθους κατά τη διάρκεια μουσικού φεστιβάλ country. Δεκατέσσερις τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στα social media ήδη αναρτήθηκαν βίντεο που φέρονται να έχουν καταγράψει τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναρτήθηκαν στο Twitter, το ξενοδοχείο Mandalay Bay έχει αποκλειστεί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος σκοτώθηκε και ότι πιστεύεται ότι δεν υπάρχουν «άλλοι ένοπλοι ύποπτοι στην περιοχή της συναυλίας».

Ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας ήταν κάτοικος της πόλης και έδρασε μόνος, σύμφωνα με το σερίφη της πόλης. Η αστυνομία αναζητά μία γυναίκα που ταξίδευε με τον ύποπτο πριν από την επίθεση.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας ανακοίνωσε στο Twitter: «Επιβεβαιώνουμε ότι ένας ύποπτος εξουδετερώθηκε. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Επαναλαμβάνουμε, μην κυκλοφορείτε στην περιοχή της κεντρικής λεωφόρου (the Strip) αυτήν την ώρα».

Ο τραγουδιστής της κάντρι Τζέικ Όουεν, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Πυροβολισμοί. Βέγκας. Προσευχηθείτε. Σας αγαπώ όλους».

Οι αρχές του αεροδρομίου ΜακΚάραν του Λας Βέγκας επιβεβαίωσαν με μήνυμα στο Twitter την προσωρινή διακοπή των πτήσεων.

Σύμφωνα με τους New York Times, η αστυνομία ερευνά πληροφορίες για ένοπλες επιθέσεις και σε άλλα σημεία της κεντρικής λεωφόρου του Λας Βέγκας εκτός του χώρου της υπαίθριας συναυλίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment