PeristeriNews.gr
Uncategorized Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 15/2


Σε τέσσερα θέματα αναφέρθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι από την Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Μεταξύ άλλων τόνισαν:

Για τον προϋπολογισμό της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Περιστερίου (Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π) 2024:

Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό της ΔΕΠΑΔΠ γιατί ενσωματώνει την ανταποδοτικότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες (ωδείο, θεατρική ομάδα, χορευτικά κλπ). Διαφωνούμε με τη συνεργασία με εξωτερικό σύμβουλο (έναντι αδρής αμοιβής) για την κατάρτιση του πολιτιστικού προγράμματος αντί αυτό να προκύψει από ανοιχτή συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο με τον πρωταγωνιστικό ρόλο και συμβολή των πολιτιστικών φορέων. Ταυτόχρονα καταψηφίζουμε τη μόνιμη υποχρηματοδότηση του πολιτισμού από τον κρατικό προϋπολογισμό έτσι όπως αποτυπώνεται σε αυτόν της ΔΕΠΑΔΠ”.

Για τα προβλήματα στο στίβο του Δημοτικού Σταδίου Περιστερίου Άγγελος Ράμφος (Επισυνάπτονται φωτογραφίες)

Εδώ και καιρό σύλλογοι, προπονητές και αθλούμενοι διαμαρτύρονται για την κακή κατάσταση του στίβου στο γήπεδο του Ατρομήτου. Διαφημιστικές πινακίδες που καλύπτουν τα κουλουάρ, ακατάλληλο σκάμα μήκους, ταρτάν διαλυμένο, έλλειψη στρώματος για τους αθλητές του ύψους, έλλειψη καθαρίστριας στις τουαλέτες, ανύπαρκτα αποδυτήρια. Απαιτούμε από τη Διοίκηση να πάρει άμεσα μέτρα για τα παραπάνω και επισημαίνουμε πως θα δώσουμε συνέχεια σε αυτό το θέμα και με άλλες παρεμβάσεις”.

Για λειτουργικά προβλήματα σχολείων (Επισυνάπτονται φωτογραφίες)

Για άλλη μία φορά φέρνουμε στο δημοτικό συμβούλιο θέματα υγιεινής στο σχολείο. Αυτή τη φορά, μετά το 9ο Γυμνάσιο, έχουμε φαινόμενα μούχλας στο 24ο Δημοτικό. Σας καταθετουμε τις φωτογραφίες που μας έστειλαν γονείς.

Επαναφέρουμε το θέμα με το ασανσέρ που είναι εκτος λειτουργίας στο 45ο Δημοτικό. Πριν τρεις συνεδριάσεις το θέμα μας ειπατε πως λύθηκε και όμως παραμένει ακόμα.. Υπάρχει μάλιστα μαθητής με κάταγμα που δεν μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα του”.

Για τις εργασίες στο οικόπεδο στην οδό Ιωαννίνων 100:

Επισυνάπτουμε και στηρίζουμε το κείμενο που μέχρι στιγμής εχει υπογραφεί από εκατοντάδες κατοίκους και αφορά την, για μία ακόμα φορά, προσπάθεια ανέγερσης οικοδομής σε κοινόχρηστο χώρο. Πρωταγωνιστές για άλλη μία φορά γνωστή οικογένεια καταπατητών της περιοχής. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 9/2 εμφανίστηκε ένα συνεργείο σε οικόπεδο στην οδό Ιωαννίνων στο ύψος της Ναούσης για να κόψει 10 δέντρα, που είχαν φυτευτεί από τον λαό της περιοχής πριν από δεκαετίες, ενώ τη Δευτέρα 12/2 ξεκίνησε η εκσκαφή του οικοπέδου. Το συγκεκριμένο οικόπεδο ανήκει στην περιοχή της Χωράφας, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως χώρος σχολείων, άθλησης και πρασίνου από τη δεκαετία του 1970.

Είναι απαράδεκτο σε έναν από τους πιο πυκνά δομημένους δήμους της χώρας να μην προστατεύονται οι ελάχιστοι χώροι πρασίνου που έχουν απομείνει και να μην αξιοποιούνται αποκλειστικά ως τέτοιοι για την αναψυχή, τον περίπατο και τον πολιτισμό των κατοίκων της περιοχής.

Οι κάτοικοι της περιοχής διεκδικούν να παγώσει άμεσα η οικοδομική άδεια για το συγκεκριμένο οικόπεδο προκειμένου να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες όλα τα απαραίτητα έγγραφα (συμβόλαια, τίτλοι ιδιοκτησίας κλπ). Απαιτούν να ελέγξει αν υπήρχε άδεια από το Δασαρχείο προκειμένου να κοπούν τα 10 δέντρα που κόπηκαν την Παρασκευή 9/2. Ταυτόχρονα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευτούν όλοι οι χώροι πρασίνου που έχουν απομείνει στο 1ο Διαμέρισμα και γενικότερα σε όλο το Περιστέρι από κάθε επίδοξο καταπατητή”.

https://www.facebook.com/photo?fbid=803865758450708&set=pcb.803866095117341

https://www.facebook.com/photo?fbid=803865801784037&set=pcb.803866095117341

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment