PeristeriNews.gr
Οικονομία

Λαγκάρντ: Μεγαλύτερη αποφασιστικότητα


Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει ότι τα πράγματα θα φτιάξουν από μόνα τους, υποστήριξε η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αξιώνοντας μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από την ελληνική ηγεσία, προκειμένου να μεταρρυθμιστεί η εγχώρια οικονομία.

«Είμαστε εδώ για να αξιολογούμε τους αριθμούς, τις μεταρρυθμίσεις και το αποτέλεσμα αυτών» επισήμανε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Bloomberg Markets, και πρόσθεσε ότι «στόχος του ΔΝΤ είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας και της οικονομικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας».

Παράλληλα, η επικεφαλής του Ταμείου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ε.Ε. καθώς ο ρόλος της εντός της Ένωσης παραμένει σημαντικός. Η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση έχει ενισχύσει αυτή την πεποίθηση, πρόσθεσε η κ. Λαγκάρντ.

Κάνοντας την αυτοκριτική της, υποστήριξε ότι οι πιστωτές υποτίμησαν τον υφεσιακό αντίκτυπο ορισμένων μέτρων που λήφθηκαν και υπερεκτίμησαν την ικανότητα της Ελλάδας να αποδεχθεί την ιδιοκτησία των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

Καταλήγοντας, διευκρίνισε ότι «δουλειά μας είναι να δανείζουμε χρήματα της διεθνούς κοινότητας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται ακόμη και φτωχές χώρες της Ευρωζώνης, προς μία χώρα, η οποία πρέπει να εφαρμόσει μία σειρά μεταρρυθμίσεων και η οποία, στο παρελθόν, διαστρέβλωσε τους αριθμούς της».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment