PeristeriNews.gr
Οικονομία

Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει αρκετή σαφήνεια για το χρέος


Μία σειρά ενστάσεων για την προσέγγιση των Ευρωπαίων στο ζήτημα του ελληνικού χρέους διατύπωσε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο των εργασιών των G7, στο Μπάρι της Ιταλίας.

Παρότι διαβεβαίωσε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συνεχίζουν να εργάζονται για το πακέτο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, η ίδια παραδέχθηκε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει αρκετή σαφήνεια»

«Οι Ευρωπαίοι χρειάζεται να εξειδικεύσουν τις προτάσεις τους για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία θεωρείται απολύτως αναγκαία» έσπευσε να προσθέσει.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος και εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί μία πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 22ης Μαΐου.

«Εργαζόμαστε πάνω σε ό,τι συμφωνήσαμε τον Μάιο του 2016. Αυτή είναι η βάση, πάνω στην οποία δουλεύουμε» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Είμαι ακόμη αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε μία λύση, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο, στο Eurogroup της 22ης Μαΐου» κατέληξε στο ίδιο πλαίσιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment