PeristeriNews.gr
Οικονομία

Λαγκάρντ: Χρέος και μεταρρυθμίσεις οι όροι μας


Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, μόνο αν το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο, επανέλαβε η διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της σε δημοσιογράφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εφημερίδων.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι απαραίτητη» έσπευσε να προσθέσει, σημειώνοντας ότι η έκταση και το βάθος αυτής θα καθοριστεί, με βάση την ανάλυση του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εταίρων.

«Οι συζητήσεις για το χρέος θα πρέπει να ολοκληρωθούν, προτού αποφασίσουμε για την ένταξη στο ελληνικό πρόγραμμα» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.

Ερωτηθείσα για τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική πορεία, εκτίμησε ότι θα ήταν «λογικό» ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5%, το οποίο θα συνοδεύεται από την υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

«Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε παράλογες εκτιμήσεις και να χτίσουμε ένα μη αιτιολογημένο μακροοικονομικό πλαίσιο» συμπλήρωσε, απευθυνόμενη προς τους Ευρωπαίους.

Ειδική μνεία έκανε και στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας πως η νομοθέτηση και η εφαρμογή τους συνιστά προϋπόθεση για την ένταξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η ίδια πάντως, αναγνώρισε πως στον τομέα των μεταρρυθμίσεων έχει υπάρξει πρόοδος το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment