PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΛΑΕ: Αυθαίρετος ο περιορισμός των τηλεοπτικών αδειών


Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Η ρύθμιση της κυβέρνησης, επισημαίνει η ΛΑΕ, σε κανένα βαθμό δεν πρόκειται να χτυπήσει τη διαπλοκή και την κατευθυνόμενη πληροφόρηση. Απλώς, θα τις αναπαράξει με άλλο τρόπο, σπεύδει να διευκρινίσει.

Όπως εξηγείται, ο περιορισμός του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών είναι αυθαίρετος και μη αιτιολογημένος, ενώ σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν μπορεί από μόνος του να εγγυηθεί αντικειμενική ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία.

«Η απουσία θεσμών δημοκρατικού κοινωνικού ελέγχου της ποιότητας της ενημέρωσης, επιτροπών δεοντολογίας και ποιότητας, η άρνηση κατοχύρωσης της πραγματικής ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων από παρεμβάσεις της ιδιοκτησίας των σταθμών, η έλλειψη σαφών κατευθύνσεων για το είδος των προγραμμάτων που θα εκπέμπονται, σημαίνουν ότι και τα 4 νέα κανάλια θα συνεχίσουν να προσφέρουν χειραγωγημένη ενημέρωση και κακής ποιότητας ψυχαγωγία» αναφέρει η ΛΑΕ.

Μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης είναι ένα ριζικά νέο θεσμικό πλαίσιο που να κατοχυρώνει την τηλεοπτική ενημέρωση και ψυχαγωγία ως δημόσιο αγαθό και όχι ως εμπόρευμα, καταλήγει, σχετικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment