Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΛΑΕ: Αυθαίρετος ο περιορισμός των τηλεοπτικών αδειών

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Η ρύθμιση της κυβέρνησης, επισημαίνει η ΛΑΕ, σε κανένα βαθμό δεν πρόκειται να χτυπήσει τη διαπλοκή και την κατευθυνόμενη πληροφόρηση. Απλώς, θα τις αναπαράξει με άλλο τρόπο, σπεύδει να διευκρινίσει.

Όπως εξηγείται, ο περιορισμός του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών είναι αυθαίρετος και μη αιτιολογημένος, ενώ σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν μπορεί από μόνος του να εγγυηθεί αντικειμενική ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία.

«Η απουσία θεσμών δημοκρατικού κοινωνικού ελέγχου της ποιότητας της ενημέρωσης, επιτροπών δεοντολογίας και ποιότητας, η άρνηση κατοχύρωσης της πραγματικής ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων από παρεμβάσεις της ιδιοκτησίας των σταθμών, η έλλειψη σαφών κατευθύνσεων για το είδος των προγραμμάτων που θα εκπέμπονται, σημαίνουν ότι και τα 4 νέα κανάλια θα συνεχίσουν να προσφέρουν χειραγωγημένη ενημέρωση και κακής ποιότητας ψυχαγωγία» αναφέρει η ΛΑΕ.

Μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης είναι ένα ριζικά νέο θεσμικό πλαίσιο που να κατοχυρώνει την τηλεοπτική ενημέρωση και ψυχαγωγία ως δημόσιο αγαθό και όχι ως εμπόρευμα, καταλήγει, σχετικά.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Εκδόθηκε NAVTEX για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Peristerinews.gr Newsroom

Βουλή: Πέρασε το νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες – Οι νέες δικλείδες προστασίας

Peristerinews.gr Newsroom

Κ. Μητσοτάκης: Μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις και 400 ευρώ – Μείωση ΦΠΑ στα προϊόντα περιόδου

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment