PeristeriNews.gr
Οικονομία

Λαδώνει την εφορία ένας στους τέσσερις μικρομεσαίους


Ομολογία δυσπιστίας των μικρομεσαίων επιχειρηματιών αλλά και δυσλειτουργίας του εγχώριου επιχειρείν δείχνει έρευνα της ΕΣΕΕ, καθώς ένας στους τέσσερις μικρομεσαίους επιχειρηματίες παραδέχεται ότι έχει λαδώσει την εφορία.

Ομολογία δυσπιστίας των μικρομεσαίων επιχειρηματιών αλλά και δυσλειτουργίας του εγχώριου επιχειρείν δείχνει η τελευταία έρευνα της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) καθώς ένας στους τέσσερις μικρομεσαίους επιχειρηματίες παραδέχεται ότι έχει λαδώσει την εφορία.

Όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, η συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς (98,3%) θεωρεί ότι η κυβέρνηση δε θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή και διαπιστώνει ότι το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς είναι σύνθετο, αναξιόπιστο, αδιαφανές και αναποτελεσματικό. Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός πως η έρευνα καταδεικνύει την απαισιοδοξία και τη δυσπιστία των μικρομεσαίων για το νέο φορολογικό.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών σε εμπορικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως επιχειρηματικού κλάδου, το 84% θεωρεί πως η μεταβλητότητα του φορολογικού συστήματος λειτουργεί ανασταλτικά στην προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό. Την ίδια ώρα, 9 στους 10 δηλώνει αγανακτισμένος με τις συνεχείς περαιώσεις και τους αυτοελέγχους.

Σε ίδιο ποσοστό (90%), οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες εκφράζουν δυσαρέσκεια για τις πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θεωρούν ότι «κομματιάζουν» την αγορά, ενώ, τέλος, αρνητική είναι η στάση του εγχώριου επιχειρεί απέναντι στη φοροκάρτα αφού 6 στους 10 θεωρούν ότι δε θα συντελέσει στη μείωση της μη έκδοσης αποδείξεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment