PeristeriNews.gr
Οικονομία

Λ. Οίκος: Να λυθούν το συντομότερο οι διαφορές



Πάνω σε ένα “τεχνικό” κείμενο που καταρτίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικεντρώθηκαν οι συνομιλίες στο Βερολίνο, με την Κομισιόν να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες ώστε να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ όλων των πλευρών.

Να λύσουν τις διαφορές τους το συντομότερο δυνατό κάλεσε εκ νέου όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ υπογράμμισε οτι ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου «μίλησε για το θέμα την περασμένη εβδομάδα στη σύνοδο του G7 στη Δρέσδη, όπου – όπως είπε – προέτρεψε ξανά όλα τα μέρη να βρουν κοινό έδαφος και να φτάσουν σε συμφωνία γρήγορα».

Σύμφωνα με τον κ. Έρνεστ, όσο ήταν στη Δρέσδη ο κ. Λιου «μίλησε επίσης με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να επικοινωνεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, των Ευρωπαίων εταίρων της και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Ο ίδιος ανέφερε πως οι επιπτώσεις για τις ΗΠΑ από μία ένδεχομενη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι εύκολα υπολογίσιμες. «Λειτουργούμε σίγουρα σε μία διασυνδεδεμένη παγκόσμια οικονομία, και τυπικά η αστάθεια σε ένα μέρος της παγκόσμιας οικονομίας επηρεάζει τις ΗΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σημαντικές επιπτώσεις θα έχει, αλλά φαίνεται να είναι ένα αναίτιο βάρος, γι’ αυτό και ο Λιου έχει κάνει πολύ σημαντική δουλειά στο παρασκήνιο», σημείωσε.

H «πενταμερής» του Βερολίνου για την Ελλάδα

Πάνω σε ένα “τεχνικό” κείμενο που καταρτίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικεντρώθηκαν οι συνομιλίες στο Βερολίνο, με την Κομισιόν να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες ώστε να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ όλων των πλευρών.

Η μίνι Σύνοδος Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες, ενώ συμμετείχαν η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, παρουσία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν έδειξε να τηρεί μια συμβιβαστική στάση, ενώ εμφανίστηκε κατά της πρότασης να δοθεί κάποιας μορφής τελεσιγράφου στην Αθήνα. Μάλιστα, η πρόταση θα είναι ένα περίγραμμα συμφωνίας, που θα υποβληθεί στον Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να υπάρξει μια “γρήγορη αντίδραση”.

Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών εντοπίζεται κυρίως στις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού, ωστόσο συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες προκειμένου να υπαρξει άμεσα συμφωνία.

“Όλες οι πλευρές θα παραμείνουν σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία”, σημείωναν πηγές της γερμανικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Τι αλλάζει στις αντικειμενικές αξίες σε 12 δήμους

Peristeri News

Στην κορυφή της αγοράς επενδυτικών ακινήτων το Περιστέρι

Peristeri News

Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 2,71 δισ. το πρώτο τετράμηνο

Peristeri News

Leave a Comment