Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Λ. Κατσέλη: Tο 2015 μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Αισιόδοξη ότι το 2015 μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη.

Αισιόδοξη ότι το 2015 μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο Ετήσιο Συνέδριο του Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εντός του 2015, χωρίς «κούρεμα» των καταθέσεων και με την παροχή ρευστότητας από τα διευρυμένα κανάλια ρευστότητας της ΕΚΤ, ο τραπεζικός τομέας θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει βιώσιμες επιχειρηματικές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, με εξαγωγικό και καινοτόμο προσανατολισμό σε μια σειρά από τομείς που η χώρα διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, επεσήμανε η κ. Κατσέλη, η οποία συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα: «The Greek Crisis and Beyond» μαζί τον νομπελίστα οικονομολόγο Τζόζεφ Στίγκλιτζ και συντονιστή τον δημοσιογράφο του CNN Φαρίντ Ζακαρία.

Η πρόεδρος της ΕΤΕ τόνισε ότι, παρά τις δυσκολίες επιμέρους ρυθμίσεων της συμφωνίας, το 2015 μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την επανεκκίνηση της οικονομίας εφόσον δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για πολιτική και οικονομική σταθερότητα και για ευρύτατη συναίνεση στην υλοποίηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων και δεσμεύσεων, οι οποίες επιτρέπουν τον βιώσιμο οικονομικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.

Η απλοποίηση και σταθερότητα του φορολογικού συστήματος, η άρση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων για την έναρξη, αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων και η επιτάχυνση της επίλυσης δικαστικών υποθέσεων αποτελούν προτεραιότητες για την αύξηση των επενδύσεων και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, τόνισε. Η διαπραγμάτευση, που αναμένεται να ξεκινήσει για την αναδιάρθρωση του χρέους, όπως προβλέπεται στη συμφωνία, αποτελεί έναν ακόμα θετικό παράγοντα για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου 2026

Peristerinews.gr Newsroom

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,8% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Peristerinews.gr Newsroom

Τέλος τα μετρητά στα ενοίκια από 1η Οκτωβρίου

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment