PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Το κράτος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά


Το κράτος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, σε ό,τι αφορά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τον φόβο πως οι εικόνες από την Ειδομένη και το λιμάνι του Πειραιά θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό.

«Είναι ντροπή η κατάσταση της χώρας. Εκτός από τον στρατό, το προσφυγικό αντιμετωπίζεται από μη κυβερνητικές οργανώσεις», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από τα πρώτα συμπεράσματα της διαπραγμάτευσης στο προσφυγικό. «Ας κρατάμε μικρό καλάθι», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την ενόχλησή του για την ευκολία με την οποία η Ε.Ε. δέχεται τουρκικά αιτήματα, όπως είπε. «Πήραμε τα ελάχιστα από αυτά που περιμέναμε. Βάλαμε χαμηλά τον πήχη και μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός έχει περάσει από κάτω» συνέχισε και επανέλαβε ότι κάθε μέρα που περνάει χάνει την εμπιστοσύνη του στον Πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στα περί σύνδεσης του προσφυγικού με τα ζητήματα του οικονομίας, είπε πως «είναι τραγικό να θέλουμε να ελπίζουμε πως θα πάρουμε σκόντο στις συντάξεις αν κάνουμε τη χώρα ένα απέραντο hotspot».

«Στο ερώτημα οικουμενική ή εκλογές απαντώ εκλογές»

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, δεν ζητεί εκλογές, αλλά εάν προέκυπταν θα ήταν καλοδεχούμενες. «Στο ερώτημα οικουμενική ή εκλογές απαντώ εκλογές» ξεκαθάρισε, εξηγώντας ότι, κατά την εκτίμησή του, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον χωρίζει άβυσσος.

Αντίθετα, όπως ανέφερε, «με η Φ. Γεννηματά δεν μας χωρίζει άβυσσος, όπως ίσως εκείνη νομίζει».

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για το “πόθεν έσχες” μου»

Σχολιάζοντας αναφορές για το «πόθεν έσχες» του, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα και καταλόγισε στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί «μια πολύ κίτρινη προσέγγιση».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει προσπαθήσει να αλώσει τις ανεξάρτητες αρχές, αλλά και ότι προσπαθεί να παρέμβει στη δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στην αντικατάσταση του πρώην προέδρου της Ν.Δ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη από τον βουλευτή του κόμματος Μάκη Βορίδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, διευκρίνισε ότι έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Μεϊμαράκη. Όπως είπε, έχει καλές σχέσεις με τους πρώην προέδρους της Ν.Δ. και επικοινωνεί μαζί τους. Καλές χαρακτήρισε και τις σχέσεις του με τους επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, Φώφη Γεννηματά και Σταύρο Θεοδωράκη, αντίστοιχα, ενώ μιλώντας για τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, είπε πως είναι «ο λαϊκισμός κοινής λογικής».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment