PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: To φιάσκο με τις άδειες θα διδάσκεται στα πανεπιστήμια


Στην αντεπίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πέρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, χαρακτηρίζοντας την ομιλία του κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση.

«Η υπόθεση του διαγωνισμού – φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες θα διδάσκεται για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια ως πρότυπο διαπλοκής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της» ανέφερε, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για ψέματα, θεωρίες συνομωσίας και χυδαίο λαϊκισμό.

Αφού του καταλόγισε ότι διέλυσε την οικονομία, εξακολουθώντας να απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, σημείωσε: «Ανεβήκατε σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και πέφτετε σε ένα παραλήρημα λασπολογίας».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι η κυβέρνηση καταστρατηγεί το Σύνταγμα, παραβιάζει το κράτος δικαίου και διχάζει την κοινωνία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσει τις δυνάμεις της.

«Κύριε Τσίπρα έχετε ήδη αποτύχει έχετε ήδη ηττηθεί, γι΄ αυτό αντιδράτε έτσι, στη συνείδηση της κοινωνίας είστε ήδη παρελθόν, μαύρο σκοτεινό παρελθόν» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας τον Πρωθυπουργό αδίστακτο λαϊκιστή, που εξαπάτησε τον λαό για να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία.

Στο σημείο αυτό επανέλαβε πως η κυβέρνηση πρέπει να φύγει «μία ώρα αρχύτερα για να επανέλθει η κανονικότητα και όχι μόνο για να απαλλαγεί η χώρα από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».

«Η προσωπική σας αποτυχία δεν πρέπει να γίνει αποτυχία της Ελλάδας» συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., και κλιμακώνοντας την επίθεσή του, συμπλήρωσε: «Ήσασταν από την πρώτη στιγμή σαρξ εκ της σαρκός του μιντιακού λαϊκισμού που με ευθύνη των Μέσων Ενημέρωσης κυριάρχησε στη χώρα μας».

Στις κατηγορίες του Πρωθυπουργού περί διαπλοκής της Ν.Δ.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του Πρωθυπουργού περί διαπλοκής της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Μιλήσατε για τους καναλάρχες και τους εκδότες. Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε; Ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργάζεται; Γιατί δεν μας τα λέγατε αυτά προεκλογικά; Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον καινούργιο του εργοδότη: Κοσκωτάς Τσίπρας ένας Ματζουράνης δρόμος».

Συνεχίζοντας τον προκάλεσε να αμφισβητήσει τον αγώνα του Κώστα Καραμανλή κατά της διαπλοκής. Σημείωσε ότι η ΝΔ κυβέρνησε για δύο ακόμη χρόνια όταν συμμετείχε και ο «εν αναμονή υπουργός σας Φώτης Κουβέλης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα της Siemens λέγοντας: «Θα σας απευθύνω κι εγώ μερικά ερωτήματα: πώς σας φαίνεται ότι επί των ημερών σας κινδυνεύουν να παραγραφούν αδικήματα λόγω της καθυστέρησης; Γιατί δεν καταργήσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens που θεωρείτε παράνομο;».

Συνέχισε στην «υπόθεση φιάσκο» όπως τη χαρακτήρισε «για τις τηλεοπτικές άδειες, που είχε στόχο τον έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου. Έπρεπε να περάσει ο έλεγχος στη κυβέρνηση και να περιοριστεί ο αριθμός των καναλιών».

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος είχε προτείνει στον κ. Τσίπρα να επαναφέρει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, διαβεβαιώνοντας ότι «θα προχωρήσουμε μαζί στον διορισμό των μελών του». «Έβαλα μόνο μία προϋπόθεση, την τήρηση του Συντάγματος. Αν είχατε συμφωνήσει θα είχαμε προχωρήσει στην συγκρότησή του, αλλά θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει κανέναν λόγο. Προχωρήσατε σε αυθαίρετο περιορισμό του αριθμού των καναλιών σε τέσσερις, δημιουργώντας ένα τεχνητό ολιγοπώλιο» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στις «παρατυπίες που υπήρξαν στον διαγωνισμό με την συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα» τον οποίο συνέδεσε με τον ΣΥΡΙΖΑ και ρώτησε: «Ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα, πώς έσπασαν μεγάλα έργα για να πάνε στον κ. Καλογρίτσα και ποια ήταν η σχέση του κ. Σπίρτζη με την Τράπεζα Αττικής; Είδατε πώς δένουν όλα; Δεν αποκλείσατε εσείς κ. Τσίπρα τον κ. Καλογρίτσα, οι αποκαλύψεις και ο έλεγχος της αντιπολίτευσης οδήγησαν στον αποκλεισμό του. Ας μην υπήρχαν οι αποκαλύψεις και θα βλέπαμε αν θα αποχωρούσε ο κ. Καλογρίτσας».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment