PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Προσπάθεια άλωσης ανεξάρτητων πυλώνων του κράτους


Στήριξη στην απελθούσα Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου παρείχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «προσπάθεια άλωσης του κράτους και κατάργησης αρχών που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες», αναφερόμενος και στην Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών. Επέκρινε ακόμη την κυβέρνηση για τις επιλογές της στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. «Η κυβέρνηση αρχίζει να φέρεται με ημιαυταρχικό τρόπο. Μου θυμίζει η συμπεριφορά σας άλλες εποχές άλωσης του κράτους και άλλες κυβερνήσεις. Μην κάνετε το ίδιο λάθος. Θα μας βρείτε απέναντι», υποστήριξε.

«Ποιες είναι οι πραγματικές σας προθέσεις; Πως αντιλαμβάνεστε τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών; Καταλύετε την ανεξαρτησία της ΕΕΤΤ. Έτσι αντιλαμβάνεστε τη λειτουργία τους. Φοβάμαι ότι εδώ πέρα γινόμαστε μάρτυρες μιας ευρύτερης προσπάθειας άλωσης ανεξάρτητων πυλώνων του κράτους από μια εκτελεστική εξουσία που ενοχλείται από ανεξάρτητες φωνές», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να απολογηθείτε για την περίπτωση της Κ. Σαββαΐδου. Τι της προσάπτετε; Δεν γνωρίζετε ότι μία από τις βασικές υποχρεώσεις που έχουμε ως χώρα είναι η κατοχύρωση ανεξαρτησίας της ΓΓΔΕ;».

Υπενθύμισε μάλιστα ότι εκείνος είχε διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά για την αποπομπή Θεοχάρη από την ΓΓΔΕ. «Εγώ έκανα την αυτοκριτική της παράταξής μας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. συμπληρώνοντας ότι «από τη στιγμή που υπάρχουν ανεξάρτητες δομές η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να καρατομεί ανθρώπους».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην Δικαιοσύνη. «Χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις γιατί βουτήξατε τόσο βαθιά στην επετηρίδα. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί το κάνατε γιατί στο παρελθόν κάποιοι πήραν αποφάσεις που δεν ήταν συμβατές με τις πολιτικές σας απόψεις. Οφείλει εξηγήσεις η κυβέρνηση», είπε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment