PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Να μιλήσουμε για την ανάγκη της επιχειρηματικότητας


Στις επενδυτικές δυνατότητες και ευκαιρίες στη χώρα στάθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).

Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του την Τετάρτη, επεσήμανε ότι προσβλέπει σε έναν δημιουργικό και εποικοδομητικό διάλογο με τον ιδιωτικό τομέα και τα στελέχη που αγωνίζονται σε δύσκολες συνθήκες, ενώ τόνισε ότι η οικοδόμηση νέων σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών «περνάει μέσα από τη δυνατότητα να μπολιάσουμε την πολιτική με ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα κοινά πλην όμως βλέπουν την πολιτική με σκεπτικισμό και επιφυλακτικότητα».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημείωσε ότι πολλοί επιχειρηματίες και επενδυτές ψάχνουν μία ευκαιρία να επενδύσουν στην Ελλάδα καθώς η χώρα είναι πιο ανταγωνιστική από ό,τι στο παρελθόν και πως  υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες.

«Αυτή την ευκαιρία πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να την προσφέρουμε, επιχειρώντας να φέρουμε κοντά στην Πολιτεία τον ιδιωτικό τομέα, να εκφράσουμε τα συμφέροντα της ελεύθερης οικονομίας, να απενοχοποιήσουμε πλήρως την έννοια του κέρδους, να μιλήσουμε για την ανάγκη της επιχειρηματικότητας και τη στήριξη σε όσους τελικά παράγουν πλούτο και προσφέρουν θέσεις απασχόλησης. Κανείς σε αυτή τη χώρα δεν συζητάει πως θα μεγαλώσουμε την πίτα. Πρώτα θα μεγαλώσουμε την πίτα και μετά θα συζητήσουμε πως μπορούμε να την μοιράσουμε δίκαια», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε επίσης τον ρόλο της ΕΑΣΕ στη διαδικασία αξιολόγησης στον δημόσιο τομέα, μέτρο το οποίο είχε εισάγει ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Απευθυνόμενος στα μέλη της ΕΑΣΕ τόνισε ότι συμφωνεί με τις θέσεις που διατύπωσαν πρόσφατα με δημόσια επιστολή για το ζήτημα της φορολόγησης των στελεχών, υπογραμμίζοντας ότι απαιτούνται περαιτέρω περικοπές στις δημόσιες δαπάνες  και τρόποι πολλαπλασιασμού των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος, στηρίζοντας την παραγωγική οικονομία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣΕ και διευθύνων σύμβουλος ICAP Νικήτας Κωνσταντέλλος , τόνισε ότι «έχουμε επιλέξει να μείνουμε στη χώρα μας, παρά τις δυσκολίες, και να τη βοηθήσουμε. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας αφήνουν να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και να μην βάζει εμπόδια η ίδια η Πολιτεία».

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του «για τους ανθρώπους μας γνωρίζοντας ότι περίπου 300.000 έχουν ήδη φύγει στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και πολλά ικανά ανώτερα στελέχη».

«Πρέπει να κρατήσουμε στην πατρίδα μας τα στελέχη που μπορούν να κάνουν την διαφορά για να έρθει επιτέλους η πολυπόθητη ανάκαμψη» είπε ο κ. Κωνσταντέλλος,  επισημαίνοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα και εκφράζοντας την έντονη ανησυχία των στελεχών για τη βιωσιμότητα των εταιρειών που διοικούν.

Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσια διάταξης στην ετήσια Γενική Συνέλευσή της ΕΑΣΕ, ήταν η έγκριση του Απολογισμού Πεπραγμένων και του Οικονομικού Απολογισμού 2015, καθώς και του εφετινού προγράμματος δράσης που προβλέπει αυξημένες δράσεις και πρωτοβουλίες – στο πλαίσιο της επετείου 30 ετών από την ίδρυσή της – για την ενίσχυση του επιχειρείν, την εξωστρέφεια και ισχυροποίηση του θεσμικού ρόλου της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment