PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Η χώρα κινείται στη λάθος κατεύθυνση


«Η χώρα κινείται στη λάθος κατεύθυνση», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο National Public Radio (NPR) των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει άμεσα πολιτική αλλαγή.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που να προωθεί την επιχειρηματικότητα και τις μεταρρυθμίσεις. Μια κυβέρνηση ικανή να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και να προσελκύσει ξένες επενδύσεις. Εκτιμώ ότι σήμερα δεν διαθέτουμε μια τέτοια κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως το πρόβλημα με τον κ. Τσίπρα δεν ήταν οι προεκλογικές του εξαγγελίες, αλλα οι πολιτικές που ακολούθησε μετά την εκλογή του. «Δυστυχώς, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση. Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Τσίπρα, η χώρα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ότι στο τέλος του 2014. Ο κ. Τσίπρας ξόδεψε τους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησής του σε μια υψηλού ρίσκου διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν την έξοδό της από την Ευρωζώνη. Ο κ. Τσίπρας την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή συμβιβάστηκε. Ωστόσο, πολύ μεγάλη ζημιά έχει γίνει έκτοτε στη χώρα» είπε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ότι «η λιτότητα παρατράβηξε» και ότι η χώρα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της εάν θέλει να πείσει τους δανειστές της ότι απαιτείται δημοσιονομική χαλάρωση. «Πρέπει να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Να εξελίξουμε και να καταστήσουμε αποδοτικότερη τη δημόσια διοίκηση. Να αφήσουμε πίσω μας πελατειακές λογικές του παρελθόντος», σημείωσε.

Υπογράμμισε στη συνέχεια πως στόχος της Ν.Δ. είναι να πείσει τόσο τους πιστωτές όσο και τους Έλληνες πολίτες, ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες για να γίνει ανταγωνιστικότερη η ελληνική οικονομία. «Χρειαζόμαστε μια πιο ανοιχτή οικονομία. Ικανή να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες, περισσότερες ξένες επενδύσεις. Μια οικονομία που θα είναι σαφώς πιο προσανατολισμένη στις εξαγωγές (…) Για τη δημιουργία τους, απαιτούνται ξένες επενδύσεις ύψους 100 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία», ανέφερε. Όπως εκτίμησε, ο στόχος αυτός είναι εφικτός αρκεί «να υπάρχει μια αποφασισμένη κυβέρνηση, που θα αποπνέει εμπιστοσύνη στους επενδυτές».

Για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η βούληση των Αμερικανών πολιτών είναι απολύτως σεβαστή και ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πολύ ισχυρές. «Δεν εκτιμώ ότι θα υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της βελτίωσης της εικόνας των ΗΠΑ. στην Ελλάδα» υπογράμμισε.

Για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα είπε ότι είναι ένας σπουδαίος φίλος και σύμμαχος της χώρας μας. «Στάθηκε ως φίλος κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, που η Ελλάδα αντιμετώπισε μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε έναν ισχυρό σύμμαχο και με τη νέα αμερικανική διοίκηση. Εκτιμώ ότι η αμερικανική πολιτική προς την Ευρώπη δεν θα μεταβληθεί σημαντικά» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, τόνισε ότι η Ελλάδα έδειξε στην πράξη το ανθρώπινό της πρόσωπο, ενώ πρόσθεσε πως η αλληλεγγύη που επέδειξε η Ευρώπη υπήρξε περιορισμένη. «Είναι σαφές ότι πλέον η χώρα μας έχει φτάσει τα όριά της. Όλοι μας εργαζόμαστε, ώστε η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας να συνεχίσει να βρίσκεται σε ισχύ μακροπρόθεσμα» κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment