PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται επειγόντως επανεκκίνηση


Eπίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή τα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση των Τομεαρχών του κόμματος, ενώ προέβλεψε ότι ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να ωραιοποιήσει την κατάσταση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Η επιστροφή από τις διακοπές δεν είναι καθόλου ευχάριστη για τους περισσότερους πολίτες, γιατί συνοδεύεται από μία σκληρή πραγματικότητα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε: «Μία μέση οικογένεια πρέπει να καταβάλει 6.000 ευρώ φόρους μέχρι τα Χριστούγεννα. Ήδη πρέπει να πληρώσει τη δόση του ΕΝΦΙΑ». Θυμίζοντας παράλληλα τις παλαιότερες υποσχέσεις του Πρωθυπουργού πρόσθεσε ότι «είναι ο ίδιος ΕΝΦΙΑ που θα είχε καταργήσει ή θα είχε μειώσει ο κ. Τσίπρας».

«Αυτή την πραγματικότητα θα προσπαθήσει να ωραιοποιήσει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ» εκτίμησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. προβλέποντας ότι η επίθεση της κυβέρνησης στο εισόδημα των πολιτών θα είναι πιο βίαιη από ποτέ, ενώ, όπως είπε, οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει τα όρια της φορολογικής αντοχής τους. «Οι πιο πολλοί δεν πληρώνουν, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν. Τα μόνα έσοδα που πηγαίνουν καλά είναι τα έσοδα από τις κατασχέσεις» ανέφερε, προσθέτοντας ότι μέτρα 5,1 δισ. βρίσκονται προ των πυλών και θα πλήξουν κυρίως τους πιο αδύναμους.

«Θλιβερή εξαίρεση η Ελλάδα»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η Ελλάδα «αποτελεί τη θλιβερή εξαίρεση σε μία θετική διεθνή συγκυρία» καθώς ενώ η Ευρωζώνη αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι αναμενόταν, η χώρα μας «μένει πίσω». «Ο τουρισμός πηγαίνει καλύτερα, αλλά είναι λόγω της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και της προσπάθειας των ανθρώπων του τουρισμού» είπε, συμπληρώνοντας ότι οι προβλέψεις για την ανάπτυξη έχουν αναθεωρηθεί στο 1,8%. «Σήμερα το ΑΕΠ μας είναι 30 δισ. λιγότερο από ό,τι αν δεν είχε μεσολαβήσει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η όποια μικρή βελτίωση σε κάποιους τομείς είναι σε σχέση με το χείριστο σημείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ακόμη δεν έχουμε φθάσει στο σημείο του 2014. Παρόλα αυτά θριαμβολογούν για έξοδο από την κρίση» συνέχει ο κ. Μητσοτάκης.

Προειδοποίησε παράλληλα ότι «ο κίνδυνος για την χώρα δεν έχει περάσει». «Προχωρούμε αργά, με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ, η απόσταση από την Ευρώπη αυξάνεται. Αυτή η πραγματικότητα μπορεί να αλλάξει μόνο με μία πολιτική αλλαγή που θα προκύψει με μία κυβέρνηση Ν.Δ.».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να αποκρύψει με σενάρια συνωμοσίας» αυτή την πραγματικότητα. «Η ανεπάρκεια στις πυρκαγιές αποδόθηκε σε σχέδιο εμπρησμών. Η κατάργηση των εξετάσεων έγινε διπλασιασμός τους. Τελικά η κυβέρνηση προτείνει ένα σχέδιο που εντείνει την κόπωση των παιδιών και αυξάνει την επιβάρυνση» είπε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί αντιπερισπασμούς για να καλύψει τη δύσκολη πραγματικότητα. «Μόλις ξεκίνησαν 1.400 πλειστηριασμοί την ημέρα. Τότε η κυβέρνηση προσπάθησε να κάνει αναδρομή στα σκοτεινά χρόνια του ναζισμού και του σταλινισμού» είπε, εκτιμώντας ότι «η κυβέρνηση αυτή θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί»

«Η ΔΕΘ είναι ένα βήμα όπου η αλήθεια θυσιάζεται. Δεν είναι τα μόνα ψέματα, όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αλλά ψεύδη ακούστηκαν και το 2016, όπως για την ανάπτυξη, τον ακατάσχετο λογαρισμό, την ποσοτική χαλάρωση κ.λπ.. Δεν θα μας εκπλήξουν, θα πουν ότι δήθεν τελειώνουν με τα μνημόνια, θα υποσχεθούν δουλειές από τη ΔΕΘ, την ώρα που στην Χαλκιδική υπονομεύουν μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, την “Ελληνικός Χρυσός”. Θα στήσουν φιέστες για τις επενδύσεις που εμείς δρομολογήσαμε κι εκείνοι πολεμούσαν, όπως με την COSCO και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και όπως πιθανόν θα κάνουν με την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ» σημείωσε.

Επισήμανε παντως ότι η Ν.Δ. καλωσορίζει «κάθε ξένο επενδυτή και κάθε ξένο ηγέτη, όπως τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν». «Εμείς δεν ξεσηκώνουμε τον κόσμο, όπως έκαναν κάποιοι» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί». «Είχε τις ευκαιρίες της, δοκιμάστηκε και απέτυχε. Γι’ αυτό προσπαθούν να μας παρασύρουν σε έναν πόλεμο λάσπης. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Ο πολιτικός ανταγωνισμός είναι σκληρός από τη φύση του, δεν χρειάζεται να γίνεται με εμφυλιοπολεμικούς όρους» ανέφερε.

Για την πρόσφατη πολιτική αντιπαράθεση για τον ναζισμό και τον σταλινισμό ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Ν.Δ. ήταν η παράταξη «που αποκατέστησε την δημοκρατική ομαλότητα και έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση». «Ο ιδρυτής μας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, έβαλε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και νομιμοποίησε το ΚΚΕ. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συγκυβέρνησε με την Αριστερά, όταν οι συνθήκες το επέβαλαν. Δεν θα απαντήσουμε στις γελοιότητες εκείνων που μιλούν για ακροδεξιά παρέκκλιση, ενώ κυβερνούν με τον Πάνο Καμμένο» σημείωσε.

Επανεκκίνηση με ουσιαστικές παρεμβάσεις

Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν μεγάλες υπερβάσεις για να ξεφύγει από μία παρατεταμένη κρίση που κινδυνεύει να αποκτήσει χαρακτηριστικά εθνικής παρακμής. «Πρέπει να απαντήσουμε πώς θα φέρουμε ανάπτυξη, πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές, πώς θα αυξήσουμε το εισόδημα, πώς η χώρα θα μείνει στον πυρήνα της Ε.Ε.. Την πολιτική ατζέντα την καθορίζουμε εμείς και το κάνουμε με όρους ουσίας και όχι επικοινωνίας» είπε.. Ζήτησε από τα στελέχη του να είναι πιο ουσιαστικά και παρεμβατικά και να εστιάζουν στα θέματα που απασχολούν τους πιο αδύναμους πολίτες.

«Τους επόμενους μήνες θα ξεδιπλώσουμε μαζί το πρόγραμμά μας» είπε, ενώ δίνοντας το στίγμα της παρουσίας του στη ΔΕΘ πρόσθεσε: «Φέτος στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσουμε για το μέλλον, για δουλειές, για την ασφάλεια των πολλών, για τη ζωή που αξίζουν οι νέοι άνθρωποι. Αντιπολίτευση θα συνεχίσουμε να ασκούμε υπεύθυνα και ασυμβίβαστα. Οι πολίτες όμως ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με μία κυβέρνηση που διχάζει και λασπολογεί […] Είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος, μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα και να πιστέψουμε στις αστείρευτες δυνατότητές μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment