PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα γίνεται ξανά ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις


«Το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις και το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου είχαμε τριπλασιασμό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται μετά την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές και σημείωσε πως η Ελλάδα γίνεται ξανά ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις.

«Αυτό που θέλουμε είναι να απεγκλωβίσουμε τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους. Εσείς δεν έχετε σχέση με τέτοια φαινόμενα, αλλά γνωρίζετε πολύ κόσμο που βρίσκεται μέσα σε αυτό το εργασιακό πλαίσιο. Έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε τον βασικό κρίκο της παραγωγικής αλυσίδας, τον εργαζόμενο.

Η χώρα μπορεί να γυρίσει σελίδα. Για να μπορέσουμε να το κάνουμε, πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητες που προσφέρει αυτός ο τόπος. Απαιτείται σκληρή δουλειά, περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια και πίστη στις δυνάμεις μας. Έχουμε δουλέψει σκληρά για να γυρίσει η ελληνική οικονομία σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Δίνουμε μάχη για την καταπολέμηση του εργασιακού μεσαίωνα. Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι θα τελειώσουμε το 2017 με ρυθμούς ανάπτυξης στο 2%. Ταυτόχρονα, προχωράμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, την Παιδεία και σε άλλες που είχε ανάγκη ο τόπος.

Δουλεύουμε για ένα παραγωγικό μοντέλο, που δεν θα έχει σχέση με εκείνο που μας οδήγησε στην κρίση. Ανοίγει μια νέα προοπτική για τις δυνάμεις εργασίας στον τόπο.

Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική μιζέριας», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment