PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Εκτός από αυταπάτη, υπήρξε πολιτική απάτη


Για τη «χυδαιότερη επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων που έγινε ποτέ» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. «Εκτός από αυταπάτη, υπήρξε πολιτική απάτη», υπογράμμισε.

Εξαπολύοντας «βέλη» στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, ένας ψεύτης ή ένας αυταπατώμενος πρωθυπουργός». «Δεν αξίζετε να είστε Πρωθυπουργός», πρόσθεσε και συνέχισε: «Τα ψέματα, οι αυταπάτες, η αβελτηρία, η ασχετοσύνη, η υποκρισία, έχουν μεγάλο κόστος για τους πολίτες».

«Είσαστε ένας πρωθυπουργός που την άγνοιά του την εμφάνισε σαν μαγκιά. Οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον πρωθυπουργό τους. Εκτός όμως από την αυταπάτη υπήρξε και οργανωμένη πολιτική απάτη», επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος να αναθεωρηθεί στο 2%»

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη αναθεώρησης του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2%, ενώ τόνισε ότι το κράτος πρέπει να δίνει οξυγόνο στη νέα επιχειρηματικότητα, θέτοντας στο 4% τον στόχο για ανάπτυξη ανά έτος έως το 2021, μέσα από το πενταετές σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης της Ν.Δ.. Με 4% ανάπτυξη ετησίως, το ΑΕΠ θα αυξηθεί στα 213 δισ. ευρώ μέχρι το 2021, κάτι που -συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης- μεταφράζεται σε 600.000 θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, είπε ότι ο παρανομαστής (το ΑΕΠ) είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από τον αριθμητή (το χρέος).

Σχολιάζοντας τη νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε η κυβέρνηση, με την οποία ουσιαστικά αποσύρεται το «πάγωμα» των ωριμάνσεων των ειδικών μισθολογίων έως τις 31 Δεκεμβρίου, ώστε έως τότε να βρεθούν ισοδύναμα, ο κ. Μητσοτάτης τόνισε ότι «νομοθετείτε την αυταπάτη» και έκανε λόγο για «κοροΐδία» σε βάρος των ένστολων.

«Χάνουμε 21 δισ. ΑΕΠ από την επιστροφή στην ύφεση»

«Χάνουμε 21 δισ. ΑΕΠ από την επιστροφή στην ύφεση. 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό. Κόστος που πληρώνουν οι Έλληνες» είπε ο κ. Μητσοτάκης και, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, είπε: «Σας εξευτελίζουν, και με τον “κόφτη” και με το υπερταμείο». Διερωτήθηκε επίσης γιατί το νέο Ταμείο έχει διάρκεια έως το 2115, κάνοντας λόγο για αναξιοπιστία της κυβέρνησης. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «εξοντώνει τους πάντες», χαρακτηρίζοντας άδικους τους έμμεσους φόρους.

Σχολιάζοντας τις επαφές του κ. Τσίπρα με στελέχη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, είπε: «Οι πολιτικές σας δεν παραπέμπουν στη Σουηδία, αλλά στη Βενεζουέλα».

Απευθυνόμενος εκ νέου προς τον κ. Τσίπρα είπε: «Είσαστε οπορτουνιστής λαϊκιστής και εξουσιολάγνος, το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι παραμονή στην εξουσία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι το πρόβλημα και πρέπει να φύγει το συντομότερο. Το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερο για την χώρα».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τις ιδιωτικοποιήσεις που κυρώνονται με αυτό το νομοσχέδιο, αναφερόμενος στα περιφερειακά αεροδρόμια.

 

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment