PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Ο άνθρωπος που θα καταργούσε τα μνημόνια προτείνει μνημόνιο για πάντα


Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε ως «πρόθυμο πρωθυπουργό των πιο συντηρητικών κύκλων», εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι σήμερα γράφεται μια ταπεινωτική σελίδα στην ιστορία της Ελλάδος με το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της Αξιολόγησης.

Ταυτόχρονα, μίλησε για ισχνή πλειοψηφία της συγκυβέρνησης, η συνοχή της οποίας όπως είπε, έχει ως συγκολλητική ύλη την παραμονή της στην εξουσία και επανέλαβε την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης.

 

«Ο άνθρωπος που θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο προτείνει μνημόνιο για πάντα και διαρκή περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας. Ο άνθρωπος που ξεκίνησε λέγοντας “είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα”, υπονομεύει και παρακάμπτει το ρόλο της Βουλής. Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Ευρώπη έγινε ο πρόθυμος πρωθυπουργός των πιο συντηρητικών κύκλων. Ο άνθρωπος που θα χόρευε τις αγορές με νταούλια και ζουρνάδες στήνει χορό πλειστηριασμών. Ο άνθρωπος που θα έδινε αξιοπρέπεια στο λαό φορτώνει ασήκωτα βάρη στους αδύναμους, διαλύει τη μεσαία τάξη και οδηγεί τη χώρα σε φτωχοποίηση», επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε για «κλαψουρίσματα, ψέματα και υποκρισία» της κυβέρνησης, και πρόσθεσε ότι «αυτό που σας νοιάζει μόνο και σας ενώνει είναι η καρέκλα της εξουσίας». Υποστήριξε επίσης ότι το πολυνομοσχέδιο αποτυπώνει «το αποκρουστικό σχέδιο της πολιτικής της κυβέρνησης», μιας πολιτικής όπως είπε, που «έφερε τη χώρα πέρυσι στο χείλος του γκρεμού και φόρτωσε τη χώρα με το επαχθέστερο μνημόνιο 3 και 4».

 

Παράλληλα, μίλησε για εκχώρηση του εθνικού πλούτου και περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και υποστήριξε ότι η χώρα οδηγείται σε ταπεινωτική εποπτεία, με τον Αυτόματο Μηχανισμό Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Αναφερόμενη στο υπερταμείο, υπογράμμισε ότι «ο δημόσιος πλούτος παραδίδεται ουσιαστική στον πλήρη έλεγχο των δανειστών, με δικαίωμα veto της τρόικας. Εκχωρούνται για 99 χρόνια προς πώληση όλες οι εταιρείες και οι συμμετοχές του Δημοσίου».

«Τα διαλύετε όλα. Οι 80.000 δικαιούχοι σήμερα -και 400.000 αύριο- του ΕΚΑΣ, δεν πρέπει να προστατευθούν; Είναι μήπως και αυτοί ο συνταξιούχοι των 650 ευρώ «πλούσιοι» Έλληνες; Ή μήπως «φοροφυγάδες» όπως τους αποκάλεσαν βουλευτές σας», σημείωσε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω τη διάταξη για το ΕΚΑΣ. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε ακόμα «νέα αυταπάτη το κλείσιμο της αξιολόγησης και τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment