PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Δέσμευση για κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε καρκινοπαθείς


Τη δέσμευση ότι κανένας καρκινοπαθής δεν θα ξανασταθεί σε ουρά για να πάρει τα φάρμακά του, αλλά θα του παραδίδονται στο σπίτι του, πρόκειται να αναλάβει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της Ν.Δ., στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διατυπώσει την ίδια δέσμευση και για όσους πάσχουν από κάποια σοβαρή χρόνια πάθηση και σήμερα «ταλαιπωρούνται στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ».

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πως η παραπάνω δέσμευση αποτελεί αυτονόητη απάντηση της Ν.Δ. «στη ντροπιαστική διαδικασία, την οποία έχει αναιτίως επιβάλει στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Παράλληλα εξηγούν ότι η κατ΄ οίκον διανομή των φαρμάκων στους καρκινοπαθείς και τους συμπολίτες με σοβαρές χρόνιες παθήσεις (ρευματοπάθεια, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.ά.) έχει ασήμαντο κόστος, ενώ ο τομέας Υγείας του κόμματος έχει ήδη επεξεργαστεί τους τρόπους, έτσι ώστε να φτάνουν εγκαίρως τα φάρμακα στα σπίτια των ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη.

Υπενθυμίζεται ότι το 3ο προσυνέδριο του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο στα Ιωάννινα, θα επικεντρωθεί στους πολίτες που έχουν βρεθεί σε μεγαλύτερη οικονομική δυσχέρεια στα χρόνια της κρίσης. «Στόχος της Ν.Δ. είναι να καταδείξει ότι η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί μόνο με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης θα αναδείξει πολλές από τις δεσμεύσεις της επόμενης κυβέρνησης στον χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ασφάλισης και της Υγείας» αναφέρουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι τρεις ενότητες του προσυνεδρίου είναι:

  • Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που το έχουν ανάγκη.
  • Οι σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους.
  • H επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment