PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός


Τις απόψεις του για τον ανασχηματισμό, την υπεροφορολόγηση, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και την πορεία της οικονομίας, κατέθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε συνέντευξή του.

Τις απόψεις του για τον ανασχηματισμό, την υπεροφορολόγηση, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και την πορεία της οικονομίας, κατέθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στον Real FM και αναφερόμενος στο θέμα του ανασχηματισμού ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού και φυσικά των αρχηγών των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Οικονομία και υπερφορολόγηση

Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το βασικό ζητούμενο είναι να επιστρέψουν οι σταθεροί ρυθμοί ανάπτυξης, με πρωταρχικό στόχο να αποκλιμακωθεί η ανεργία.

Σχετικά με την υπερφορολόγηση παραδέχθηκε ότι είναι παρούσα και οδήγησε πολλά νοικοκυριά στα όριά τους για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην εφορία. Ως εκ τούτου πιθανώς να απαιτούνται ορισμένες διορθωτικές κινήσεις. Μάλιστα τόνισε ότι «όσο πιο γρήγορα έχουμε ανάπτυξη τόσο πιο γρήγορα μπορεί να συζητήσει κανείς αποκλιμάκωση φορολογικών συντελεστών».

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, φρόντισε να υπογραμμίσει ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μπλοκάρει από μόνος του την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τόνισε ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να αποσυνδεθεί μελλοντικά από το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα των εκλογικών κύκλων.

Μάλιστα υποστήριξε ότι «υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι Έλληνες, που δεν προέρχονται απαραίτητα από τον σκληρό πυρήνα της πολιτικής, που θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν την αποδοχή των τριών πέμπτων της Βουλής και να είναι εξαιρετικοί Πρόεδροι της Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment